Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Újabb közösségi központ fiatalodott meg: a Szent György tér ékessége egy világító szökőkút lett
Szegeden 2019. november 26. 11:58

Újabb közösségi központ fiatalodott meg: a Szent György tér ékessége egy világító szökőkút lett

Képriport
Megfiatalodott és esténként már világítani is fog a Szent György tér most átadott új szökőkútja, amelynek a környezete is megújult az elmúlt három hónapban: új fákat, bokrokat ültettek, padokat helyeztek ki és a teret övező járdákat is rendbe tették.

Hirdetés

– Most csak egy kisebb ráncfelvarráson esett át a terület, nettó 71 millió forintból a tér József Attila sugárút felé eső részét újították fel az elmúlt hónapokban – mondta el ma délelőtt, a terület hivatalos átadása kapcsán Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

A teret a lakosság kérésének eleget téve újították fel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei alvállalkozók bevonásával.

A munkálatok szeptemberben indultak, a kivitelező pedig novemberre végzett a rekonstrukcióval. Nemcsak a járdák, a padok és a növények újultak meg, hanem a szökőkút is.

– A legnagyobb és leglátványosabb feladat a szökőkút felújítása volt, amely korábban egy ideiglenes szerkezet – úgynevezett búvárszivattyú – segítségével tudott működni nyáron. Most kiépült egy állandó vízgépészeti rendszer, és megújult a szökőkút medencéje is. Esténként pedig ki is lesz világítva, így igazi vizes látványosság.

Igaz, csak tavasztól, mert a próbaüzem után, a jövő hét legelején téliesíteni fogják a tér frissen átadott ékességét, nehogy a közelgő fagy kárt tegyen a berendezésekben.

A munkálatok során megújult a tér zöldfelülete is. Az itt található fákat a beruházás kezdete előtt megvizsgálták és kiderült, az egyik olyan rossz állapotban volt, hogy ki kellett vágni, de ültettek helyette négy másikat, a megmaradókat pedig rendbe tették.

A felújítással új virágágyásokat alakítottak ki, ahová ezer új évelő növényt telepítettek, valamint korszerű, esztétikus díszburkolat került a szökőkút köré és felújították a teret körbevevő járdákat is. A tér belső részén lévő játszótér eszközeihez most nem nyúltak, mert azok még jó állapotban vannak.

Emellett új padok is kikerültek, ezeket a korábban megszokott helyükhöz képest – amikor a tér és a padok között húzódott a kerékpárút – beljebb helyezték el, hogy használatuk során csökkenjen a konfliktus a gyalogosok és a kerékpárosok között.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik a felújított térről készült képgalériánkat.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Nagy Sándor rekonstrukció Szent György tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés