Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hamarosan leszáll Szegedre a Lufthansa: nálunk fejlesztik a légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket
Szegeden 2019. november 22. 18:15

Hamarosan leszáll Szegedre a Lufthansa: nálunk fejlesztik a légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket

Szegeden nyit irodát januárban a Lufthansa Systems Hungária. A Lufthansa-csoporthoz tartozó társaság 1995 óta van jelen Budapesten, most a jó egyetemi képzés csábította őket Szegedre.

Hirdetés

Januártól 15-20 fővel kezdi meg a működését a városban a szoftvereket fejlesztő vezető informatikai vállalat, de máris tervezik a bővítést.

– Szegedre a földrajzi fekvése mellett azért is esett a választásunk, mert a város egyetemén kiváló az informatikus-képzés. Ennek köszönhető az is, hogy a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést kötött az egyetem informatikai karával. A Victor Hugo utcában már meg is kezdődött a cég szegedi fejlesztő irodájának kialakítása, közben pedig gőzerővel folyik a munkatársak toborzása – mondta el Turcsikné Gáspár Georgina, a cég HR vezetője.

– Az elmúlt hetekben részt vettünk az egyetem állásbörzéjén és informatikai szakmai napján. Szép számmal jelentkeztek a felhívásunkra, most folynak az állásinterjúk. A válogatás során is az a tapasztalatunk, hogy Szegeden valóban nagyon kiváló az informatikus-képzés.

– Milyen tevékenységet végeznek majd Szegeden?

– Cégünk légi informatikai szoftverek fejlesztésével valamint teszteléssel és az alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. Ezeket az alkalmazásokat alapvetően a légi közlekedésben használják nemcsak a Lufthansánál, hanem háromszáz másik légitársaságnál is világszerte.

– Például? Milyen területeken?

– A légiközlekedésben nagyon sok ember munkáját kell precízen összehangolni, ezért mi többek között olyan alkalmazásokat és megoldásokat fejlesztünk, amelyek megkönnyítik az ott dolgozók, illetve az utazók mindennapi életét. Ilyen például az az alkalmazás, amely segít a legénység beosztásának, vagy az utasok szórakoztatásának megtervezésében, de fejlesztettünk már olyan alkalmazást is, amelyik megkönnyíti a légitársaságok egymás közötti pénzügyi elszámolását, de a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások is hozzánk kötődnek.

A vállalat szegedi kollégái a tervek szerint ezeknek és ehhez hasonló termékeknek a fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd.

A Lufthansa Systems Hungáriának jelenleg több mint négyszáz munkatársa van, de folyamatosan keres tapasztalt informatikai szakembereket, rendszeresen több nyitott pozícióra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ilyen lesz egy iroda a Lufthansa szegedi főhadiszállásán.

Szegeden a terv szerint január elején kezdik meg a munkát, és évente nagyjából 15-20 fővel szeretnék bővíteni a létszámot.

Lufthansa Systems Hungária:
1995 óta Magyarországon
450 munkatárs
300 partner légitársaság

– Néhány munkatársunk már eddig is Szegeden élt, innen dolgozott be a budapesti irodánkba, így nekik külön öröm, hogy itt is nyitunk fejlesztőirodát – mondta el Turcsikné Gáspár Georgina.

Megtudtuk, egyaránt keresik a szegedi fejlesztő központba azokat, akik most érkeznek az iskolapadból az IT világába, mindezek mellett különösen keresettek a senior informatikusok, akik többéves szoftverfejlesztői tapasztalattal, és speciális szaktudással rendelkeznek.

Így néz ki majd az ebédlő.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lufthansa Systems Hungária fejlesztés informatika Lufthansa munkahely munkahelyteremtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés