Hirdetés
Szegeden 2019. november 21. 18:20 Forrás: Szeged Televízió

Valaki leteszi, más elviszi: elindult idén is a Szabadfogas-mozgalom

Ha fázol, vegyél el egy kabátot! Ez volt a mottója a 2017-ben elindult Szabadfogas-mozgalomnak. Szegeden is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, a Csillag Téri Fiókkönyvtár idén már harmadik alkalommal próbál egy hónapon át segíteni a rászorulóknak. Az ingyen elvihető ruhákat ma helyezték ki az épület elé.
Hirdetés

Elindult az idei Szabadfogas akció a Csillag Téri Fiókkönyvtárban. Az első adag kabátokat a könyvtár dolgozói hozták be, hogy a felsővárosi rászorulók, hátrányos helyzetűek meleg ruhához jussanak a téli időszakban. A korábbi tapasztalatok alapján azt várják, hogy az olvasók és a környéken lakók idén is csatlakoznak a jótékonysági programhoz, hiszen komoly igény mutatkozik az ingyen kabátok, cipők iránt.

A könyvtár az itt dolgozók szerint nem csak kulturális központ a Csillag tér környékén, de szociális szerepet is betölt. A Szabadfogas akció mellett csatlakoztak az európai hulladékcsökkentési héthez, valamint újrahasznosítható táskákat is lehet náluk kölcsönözni.

A Szabadfogas akció december 20-áig tart a Csillag téren. A könyvtár dolgozói várják a még használható, jó állapotú, de feleslegessé vált kabátokat, sapkákat, lábbeliket. Ezeket a könyvtár elől bárki, akinek szüksége van rá, ingyen elviheti.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csillag tér jótékonyság Szeged Televízió Csillag Téri Fiókkönyvtár