Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. november 21. 13:12 Forrás: MTI

Jöhet az újabb Brexit-népszavazás, ha a brit Munkáspárt nyeri a választásokat

A Munkáspárt új megállapodást kíván kötni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, és ezt az egyezményt népszavazásra bocsátja - áll a legnagyobb brit ellenzéki erő csütörtökön ismertetett választási programjában.

Hirdetés

A 107 oldalas, „Ideje az igazi változásnak” címet viselő dokumentum, amelyet Jeremy Corbyn, a Labour vezetője mutatott be a párt Birminghamben tartott választási nagygyűlésén, úgy fogalmaz:

ha a Munkáspárt kormányra kerül a három hét múlva esedékes előrehozott parlamenti választáson, „sutba dobja” a konzervatív párti kormány által kötött, „mélységesen elhibázott” Brexit-megállapodást.

A választási program szerint a munkáspárti kormány által kötendő új megállapodás alapján az Egyesült Királyság széleskörű vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, és szoros szabályozási harmonizációt alakítana ki az unió egységes belső piacával.

A Labour-kormány az új egyezményt népszavazásra bocsátaná, azzal a választási lehetőséggel, hogy az Egyesült Királyság maradjon az Európai Unió tagja.

(nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Anglia Boris Johnson Brexit brit munkáspárt időközi választás Jeremy Corbyn Nagy-Britannia népszavazás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés