Hirdetés
Szegeden 2019. november 21. 12:07 Forrás: Szeged Televízió

Még nincsenek influenzások Szegeden és a megyében

Híre-hamva sincs még az influenzának, nem jelentkeztek ilyen tünetekkel betegek a háziorvosoknál – számolt be a Szeged Televízió híradója.

A korábbi évekhez képest jóval többen kérték az influenza elleni védőoltást – tudta meg az orvosoktól a Szeged Televízió. A Szegedi Híreknek nyilatkozó Barna Ilona elmondta: várakozni sem kell, azonnal beadja az oltást az igénylőlnek. 

„Már most is több, mint százan megkapták. Az a tapasztalatom, hogy az idén - nem tudom, hogy a jó időnek köszönhetően, de – sokkal többen is jönnek, keresik és keresik. Tehát egészen korán már volt érdeklődés, és naponta öt-hat betegnek beadjuk” – mondta a háziorvos.

Bosnyákovics Tünde, a kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője azt mondta, hogy az orvosok eddig egyetlen megbetegedést sem jelentettek. Azt is elmondta, hogy eközben Bács-Kiskun megyéből 7, Békés megyéből 20 influenzásról tudnak.

Magyarországot eddig elkerülte az influenza-járvány, az összes megye közül Csongrádban a legjobb a helyzet. Az orvosok azt mondják, még mindig van idő beadni az oltást, mert a védettség két hét alakt kialakul.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!(nyitókép: MTI/Komka Péter)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bosnyákovits Tünde influenza járvány védőoltás