Hirdetés
Szegeden 2019. november 21. 10:47

Kiszámíthatatlan kormányintézkedések miatt is tartalékolnia kell Szegednek

Megtartotta új összetételében az első ülését a városi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága. A pénteki közgyűlés előtti utolsó szakbizottsági ülésen zömével olyan témákat tárgyaltak, melyek a korábban ülésező négy bizottság napirendjén is szerepeltek.

Hirdetés

Mivel először ült össze az október 13-i önkormányzati választás után a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, a testület új elnöke, Szénási Róbert arra kérte a megválasztott tagokat, röviden mutatkozzanak be. A testületben Szénási Róberten kívül Mészáros Tamás és Mihálffy Béla már korábban is dolgozott, de Molnár Zoltán, Urbán Tamás és az alelnök Bartók Csaba újoncok ezen a területen. A külsős tagok: Komjáti Zoltán, Hegedűs Barnabás, valamint Bodor Sándor.

A főként költségvetési témákkal foglalkozó ülésen elhangzott, hogy

az önkormányzatnak komoly tartalékokat kell képeznie, ugyanis a kormány intézkedései a helyhatóságokkal kapcsolatban meglehetősen kiszámíthatatlanok, mióta az októberi választáson több nagyváros ellenzéki irányítás alá került.

A helyzetet az is nehezíti, hogy a korábban elkezdett beruházások költségei az engedélyeztetési, pályáztatási és ellenőrzési szakasz ideje alatt jelentősen emelkedtek, ezért fontos, hogy pénzügyi tartalékokkal rendelkezzen a város.

Továbbra is minden lehetőséget megragad az önkormányzat annak érdekében, hogy pályázati források bevonásával újabb fontos projektek induljanak el. Ezért is nyújt be sok pályázatot a hivatal oktatási intézmények felújítására, korszerűsítésére, sőt építésére is. Ez utóbbi a Fülemüle utcában valósulhat meg, amely kiváltaná a több mint 100 éves épületben működő Töltés Utcai Bölcsődét.

Döntöttek arról is, hogy a tápéi kiskerteknél lévő Pitypang utcában korlátozzák a megengedett haladási sebességet. A gépjárművek az eddigi 50 kilométer/óra helyett csak 30-cal haladhatnak ezen az útszakaszon. A döntést az indokolja, hogy a környékbeli utcák mind korlátozott sebességű övezetbe tartoznak, így a forgalmas Pitypang utcában gyorsultak fel a járművek.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: költségvetés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság költségvetési tartalék tartalék