Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Jól szerepeltek a szegediek a Balatonfüreden rendezett eseményen: hat Phoenix-érem az Európa-kupáról
Ziccer 2019. november 20. 19:57

Jól szerepeltek a szegediek a Balatonfüreden rendezett eseményen: hat Phoenix-érem az Európa-kupáról

Idén Magyarország adott otthont az év legrangosabb fitkid-versenyének, amelyen hét ország mintegy hatszáz versenyzője mutatta be tudását a háromnapos Európa-kupán Balatonfüreden.

Hirdetés

A versenyzők egyéniben, párosban, kis és nagy csapatos formációban adták elő gyakorlatukat. A fitkid húsz éve, magyar ötlet nyomán született, és ötvözi a ritmikus sportgimnasztikát, az aerobik és a talajtorna elemeit, amelyeket a résztvevők egy táncos produkción belül mutatnak be. A magyar csapatok közül Szegedről a Phoenix Fitness sportegyesületből utaztak a legtöbben, hogy összemérjék tudásukat a spanyol, az olasz, az ír, a svájci, az angol és a bolgár versenyzőkével.

A harminchárom versenyzőből álló csapat remekül helytállt, két Európa-kupa-győzelemmel tértek haza, emellett szereztek három ezüst-, egy bronzérmet, négy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyet.

  • Aranyérmes lett a Big Free csapatok versenyében a Hollywood (Bereczki Karina, Gera Dorottya, Krivokapic Katarina, Kecskés Lili, Kecskés Réka, Magyar Janka, Szabó Nóra, Tőkés Laura) nevű formáció. A lányok többsége már a kezdetektől, közel 10 éve az egyesület oszlopos tagja. Balatonfüreden álltak utoljára együtt a színpadon, ugyanis többen egyetemisták, és ezt már nehezen tudják az élsporttal összeegyeztetni. A nagycsapatok között szintén első lett az I. korcsoportban az Időtlen Idő (Domonkos Luca, Göröncséri Virág, Keresztúri Kata, Osznovics Kincső, Vidiczki Jázmina, Sisák Barbara).
  • Ezüstöt nyert az I. osztályban, egyéniben, open kategóriában Rideg Kata és Bereczki Karina, valamint a II. osztályú csapatok között az I. korcsoportos Robotok (Bánóczki Jázmin, Cserháti Abigél, Gyimesi Regina, Pap Evelin, Süveges Lívia, Tóth Tamara).
  • Bronzérmes lett az I. osztályban Gera Dorottya.
  • Negyedik helyen végzett az I. osztályban, egyéniben Szabó Vivien és Tőkés Laura, a kiscsapatok között az I. korcsoportos Rudolf (Birtók Hanna, Osznovics, Rideg), a nagycsapatok között pedig a II. osztályú, II. korcsoportos Stronger (Csizmadia Rebeka, Harmath Zsófia, Kis Boglárka, Pozsár Szonja, Szalai Léna, Tóth Laura).
  • Ötödik lett a kiscsapatok között a III. korcsoportban az India varázsa (Krivokapic, Kecskés L., Kecskés R., Szabó N.), míg a hatodik pozícióban a II. osztályú II. korcsoportos kiscsapatoknál az Americano (Popik Petra, Tasnádi Boglárka, Tóth Zita) zárt. Szintén részt vett a versenyen a II. korcsoportban a Hangszerek (Keresztúri, Szabó V., Szőnyi Noémi) trió. A lányokat B. Tóth Lili, Czavalinga Dóra, Ferentzi-Almási Dóra, Hetényi Kinga és Iszlai András készítette fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balatonfüred fitnesz utánpótlás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés