Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Irány a Nemzetek Ligája pótselejtezője, nem volt esélyünk Cardiffban: Wales–Magyarország 2–0 (1–0)
Ziccer 2019. november 19. 22:37

Irány a Nemzetek Ligája pótselejtezője, nem volt esélyünk Cardiffban: Wales–Magyarország 2–0 (1–0)

Képriport
Van, aki magas, van, aki erős, és van Bale, meg Ramsey – ezt Hajdu B. István mondta a 64. percben Wales-ről. Rólunk nem nyilatkozott... És ezzel mindent elmondott.

Hirdetés

Wales–Magyarország 2–0 (1–0)
Euro 2020, selejtező, E csoport, 10. forduló, Cardiff, Cardiff City Stadium, vezette: Ovidiu Haţegan, asszisztensek: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (románok).
Wales: Hennessey – Davies, Mepham, Lockyer, Roberts – Allen, Morrell (Ampadu, 50.) – James, Bale (Wilson, 88.), Ramsey – Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs.
Magyarország: Gulácsi – Nagy Zs., Lang, Baráth, Lovrencsics – Nagy Á. (Kovács, 60.), Pátkai – Sallai (Holender, 83.), Szoboszlai, Dzsudzsák (Varga, 72.) – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól: Ramsey (15., 47.).
Sárga lap: Pátkai (67.), Kovács (71.), Lockyer (72.), James (88.).

Hwngari – walesiül így mondanak minket – ez a stadion kijelzőjére volt kiírva, csakúgy mint az, hogy Gwlad – országot jelent –, meg a komplett walesi himnusz, bár nem tűnt úgy, hogy bárki is onnan olvasta volna a szöveget.

Szalai tette hátra a labdát, így kezdtünk, Dzsudzsáké volt az első kapura lövés, az első les meg Szalaié. A hazaiak közül Bale lőtt először kapura a tizenkettedik percben: jobbról lépett befelé, bal lábas csavarását Gulácsi magabiztosan ölelte magához.

Három perccel később nem tudott ölelkezni: Roberts indította Bale-t a jobb oldalon, Lang mellett visszavette a bal lábára, beadta, a labda átszállt Nagy Ádám fölött, Ramsey egyedül ugrott föl az ötösön, és a kapu közepébe stukkolt Gulácsi kezei között, 1–0.

A 27. percben jött a következő lehetőségünk: Szoboszlait rúgta föl Ramsey, Dzsudzsáké volt most a bal oldali szabi, egészen jól jött középre a labda, Baráth katona fejelt kapura – amíg nem mutatták meg lassítva hátulról, jónak tűnt. Onnan nézve már egy kicsit rosszabb volt a kísérlet. Három perccel később Szoboszlai tört be a walesi tizenhatosra Lockyer mellett, Mepham Morrell-lel zárt össze előtte, elesett, Haţegan bíró továbbot intett – ne románozzunk, nem érdemelte meg, Szoboszlairól még hiányzik tíz kiló, ha rajta lesz, akkor talpon marad, és berúgja. A továbbintésből hazai kontra lett, újra Bale, megint a jobb oldalon, most jobbal adta be, Moore, aki nem Dennis, hanem Kieffer, Gulácsi kapujának bal kapufája mellé fejelte egy jó méterrel.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat (fotók: MTI/Kovács Tamás)

A 34. percben kétszer egyenlíthettünk volna, sajnos egyszer sem sikerült:

Lovrencsics indította Szalait, aki center klasszikként fejelte vissza Szoboszlai elé, a Salzburg tinije ballal lőtt tíz méterről, Hennessey földön túli bravúrral védett, hogy aztán a kipattanót bolygóközi bravúrral hárítsa, Sallai azonnal ismételt, de nem tudott zavartalanul lőni, ezért laposan passzolt a jobb alsóra, Wayne odaért, jár neki a konyak...

Góllal kezdődött a második félidő, nem mi lőttük...

A 47. percben Lovrencsics rúgta le ellenfelét: Bale rúgta középre a szabadrúgást, Moore eleshetett volna, de inkább kapura akart lőni, gólpassz lett belőle, Pátkai ugyanis benn maradt középen hét méterre a kaputól, Ramsey pedig ballal levette, egy lépést még közelebb lépett, majd szétlőtte a bal felsőt – all too easy, vagy valami ilyesmi volt az arcára írva, joggal, sajnos, 2–0.

Az 52. percben tizenkilenc méterről, kissé balra rúghatott szabadrúgást Bale, egy labdányival tévesztette el a bal felsőt. Viszont az elég sokat elmond a meccsről, hogy Hajdu B. kommentátor valami olyasmiről kezdett máris értekezni, hogy ez egy nagyon komoly fizikai erőpróba az egész magyar csapatnak, Nagy Ádámnak különösen, aki pedig az angol másodosztályban edződik Bristolban a Vörösbegyeknél, le is cserélte Rossi nyolc perc múlva...

A 66. percben a bal oldalról csavart James a bal felső felé, ez is látványos volt, de sose hullott volna be Gulácsi kapujába.

Itt körülbelül véget is ért a mérkőzés,

  • picit bedurvultak a srácok, jött gyorsan három sárga,
  • a közönség megint elénekelte a walesi himnuszt,
  • a 75. percben James tört be a bal oldalon az alapvonalnál visszatette Ramsey elé, a Juventus középpályása laposan lőtt a bal sarokra, Gulácsi szépen spárgázta ki a lövését.

Egy pillanatra mégis majdnem visszajöttünk a meccsbe, Lovrencsics beadását lekezelték a hazaiak, Haţegant nem segítette az asszisztense, aki elvileg látta, mi történt, így szögletet rúgtunk, amit hatástalanítottak – ilyen van, volt, lesz, mondaná erre tanult kollégám, és igaza van, ez tényleg kis hiba, nem hiba – szintén az ő bonmot-ja.

A végén a reptér és a stadion közötti buszutat az ön pénzéből megtevő ultrák – az MLSZ volt olyan jó fej, hogy megtérítette nekik – piróztak egy kicsit, hátha zárt kapus lesz a következő tétmeccs. Hogy végképp lelohasszak mindenkit: amelyik válogatottat a negyedik kalapból sorsolták, az nem jutott ki ebből a selejtezősorozatból. Nincs más hátra, kezdhetünk reménykedni a Nemzetek Ligájában. Ahonnan Hajdu B. szerint is leginkább becsúszni tudunk, ha...

Ők mondták

– Különleges este volt. Az egyik legszebb nap az életemben. A nyári vereségek után visszajöttünk és kijutottunk az Eb-re. Ezen a meccsen elszántak voltunk, nem lehetett hibázni és nem is hibáztunk – mondta Ryan Giggs, a walesiek szakvezetője, aki külön kiemelte a duplázó Aaron Ramseyt, aki sérülései miatt először kezdett a sorozatban, emiatt nagyon hiányzott a csapatából.

– Az első félidő többé-kevésbé kiegyenlített volt, Ramsey kihasználta a helyzetét, nálunk pedig Szoboszlai és Sallai is elrontotta a ziccerét. A második játékrészben két perc után gólt kaptunk, erre pedig nem tudott reagálni a csapat. A fiúk megpróbáltak harcolni, de ezen a szinten ez kevésnek bizonyult – értékelt elkeseredetten Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szerint a középpályán többen is alulteljesítettek, de megemlítette, hogy a védelem is nagyot hibázott az első gólnál. Az olasz szakember megismételte korábbi kijelentéseit, hogy megtisztelő Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalma, aki szerződéshosszabbításról biztosította, de sose lesz a magyar futball útjában, ha valaki jobban látná el ezt a feladatot, azonnal lemond a posztjáról.

– Semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Pontatlanul játszottunk és elvesztettük a párharcokat. Öt pontos passzunk nem volt, minden támadásba belehibáztunk, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót – fogalmazott Sallai Roland.

– Öt–tízméteres passzokat nem sikerült végrehajtani, így nem lehet nyerni, pedig a walesiek nem estek nekünk – mondta Lang Ádám, aki viszont kiemelte, nem kell a múlton rágódni, előre kell nézni, fejlődni és felkészülni a márciusi pótvizsgára, mert négy éve már megcsinálták, hogy pótselejtezőről kijutottak. – Miért ne sikerülhetne megint?

Pátkai Máté szerint az első félidőben ugyan nem játszott bátortalanul a válogatott, ennek ellenére a támadójáték nem működött, annak hatékonyságát növelni kell a jövőben, mert nagyon kevés helyzetet sikerült kidolgozni.

– Nagy lehetőséget szalasztottunk el, amit még meg kell emészteni. Egyelőre nem gondolok a pótselejtezőre – jelentette ki Kovács István, aki úgy vélte, az egész sorozatot tekintve a hazai pályán Szlovákiától elszenvedett 2-1-es vereségen úszott el az Eb-részvétel kiharcolása. A MOL Fehérvár középpályása az elvesztett párharcokban látta a mostani kudarc okát.

Baráth Botond úgy vélekedett, hogy nem kezdtek rosszul, Wales azonban az első helyzetét kihasználta, támadásban pedig nem sikerült átjátszani az ellenfelet, így egyetlen helyzetet leszámítva esély sem volt az egyenlítésre. A kansasi védő úgy fogalmazott, ez volt az A terv, de maradt a B, most már arra kell koncentrálni, valahogy „be kell húzni” a pótselejtező két mérkőzését, bárki is lesz az ellenfél.

A csoport másik mérkőzésén: Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (1–0)

Az E csoport végeredménye
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 17
2. Wales 8 4 2 2 10–6 14


3. Szlovákia 8 4 1 3 13–11 13
4. Magyarország 8 4 0 4 8–11 12
5. Azerbajdzsán 8 0 1 7 5–18 1

A csoportból Horvátország és Wales kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. A magyar válogatott és Szlovákia a Nemzetek Ligája tavaszi „programjából” még kijuthat.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 férfi labdarúgás labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Wales
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés