Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka: Ha nem a demokratikus baloldal ad választ a vagyoni különbségekre, akkor a populista szélsőjobb fog
Szegeden 2019. november 19. 21:06 Forrás: Napi.hu

Botka: Ha nem a demokratikus baloldal ad választ a vagyoni különbségekre, akkor a populista szélsőjobb fog

Szemérmetlenül nagynak tartja a vagyoni és jövedelmi különbségeket a brit Munkáspárt, ezért azzal kampányolnak, hogy fizessenek a gazdagok. Botka László reméli, hogy egyszer minden magyar demokrata megérti, milyen veszélyes az ellenségkereső és a durva, populista szélsőjobboldali kormányzás.

Hirdetés

December 12-én előrehozott választásokat tartanak Nagy-Britanniában a Brexit miatt. A brit Munkáspárt azzal kampányol, hogy a leggazdagabb britek pénzelik a Konzervatív Pártot, amely hatalmát arra használja fel, hogy adókedvezményeket adjon a gazdagoknak, így mélyítve az egyébként is nagy vagyoni különbségeket.

A brit Munkáspárt szerint minden harmadik brit milliárdos támogatja a konzervatívokat, a lakosság többsége pedig egyetért azzal, hogy csökkenteni kell a leggazdagabbak és a legkevésbé tehetősek közötti különbségeket.

A munkáspártiak egy ismerős szlogennel kampányolnak: „Fizessenek a gazdagok!” – ez volt Botka László jelmondata a 2018-as választás előtt – vette észre a Napi.hu.

Botka László a Facebook-oldalán reagált a Napi.hu cikkére:

„A nyugati világban is egyre nagyobbak a vagyoni különbségek. Ha erre nem a demokratikus baloldal ad válaszokat, akkor a populista szélsőjobb fog. A brit politikában ez a szélsőséges válasz a brexit, a magyar populista szélsőjobb (Fidesz) egyre durvább kormányzásában pedig az állandó ellenségkeresés. Remélem, egyszer minden magyar demokrata megérti ennek a veszélyét. Kár, hogy nem két éve értették meg...”

Érdekesség, hogy a felmérések szerint a konzervatívok a december 12-i választás előtt kicsit több, mint három héttel a biztos szavazatok 39,9 százalékával, míg a brit Munkáspárt 29 százalékával számolhat. A Liberális Demokraták 15,4 százalékon állnak jelenleg. A Munkáspárt 5 százalékot dolgozott le két hét alatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Brexit brit munkáspárt gazdaság Nagy-Britannia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés