Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Ha ön szerint Elvis a Király, szereti az ötvenes évek Amerikájának hangulatát és a rockabillyt, akkor van egy ötletünk, mit csináljon csütörtök este
Művház 2019. november 19. 21:30

Ha ön szerint Elvis a Király, szereti az ötvenes évek Amerikájának hangulatát és a rockabillyt, akkor van egy ötletünk, mit csináljon csütörtök este

Menjen koncertre, hallgasson élőzenét! Jön az Ed Philips and the Memphis Patrol az IH-ba.
Hirdetés

Ed Philipsnek és haverjainak valószínűleg élete pechje az, hogy az Egyesült Államok valamelyik déli állama helyett Magyarországra születtek. Ők ugyanis igazi rock and roll-arcok, akik ennek megfelelően nem is szerénykednek, ha önmaguk bemutatásáról van szó. Hivatalos honlapjukon azt írják:

„A modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel Európa szerte rendkívül népszerű budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint például Jailhouse Rock, Ready Teddy, Let yourself go, A Little Less Conversation, Hurt, Frankfort Special vagy a Viva Las Vegas.”

Ha mindez nem lenne elég, koncertjeiken amerikai katonai egyenruhában lépnek fel, ami nem valami militarista hóbort, hanem természetesen ez is a Királyról szól: a ruhák és a színpadkép a katonai ládákkal egyaránt Elvis Európában töltött katonaéveire igyekszik utalni. Azt is írják magukról, hogy „a hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi.” A koncertek során van, hogy jelentősen eltérnek az eredeti daloktól, de azt ígérik, hogy mindvégig megmaradnak az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

Ed és cimborái 2011-ben alakultak, az elmúlt nyolc évben két lemezt hoztak össze, és Ferenczi György mellett dolgoztak együtt már például a szegedi Fool Moon énekegyüttessel is. 

Önéletrajzuk legbátrabb kijelentését vétek lenne innen kihagyni, azt írják, hogy eddig tíz országban adtak koncertet, és ennek köszönhetően

„napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a legnagyobb hazai és nemzetközi kluboknak, fesztiváloknak, zenei találkozóknak”,

ami persze barokkos túlzás, de ha valakiknek tényleg ekkora önbizalmuk van, legalább egyszer megérdemlik a bizalmat.

Az Ed Philips and the Memphis Patrol november 21-én, csütörtökön az IH Rendezvényközpontban lép fel este nyolctól, és hoznak magukkal egy másik együttest is, a Sonny and his Wild Cows nevű zenekart, akik természetesen hasonló zenei világot képviselnek. Ők egy órával korábban kezdenek.

Ed Philipsék legutóbbi klipje júniusban került fel a YouTube-ra, ebben rögtön le is lehet ellenőrizni a fentieket. A koncerttel kapcsolatos további részletekért pedig ide érdemes kattintani.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont koncert rock Ed Philips and the Memphis Patrol Elvis Presley rock and roll rockabilly