Hirdetés
Túl a városon 2019. november 19. 18:38 Forrás: G7

Sokkal többje van a Mészáros Lőrinc nevű strómannak, mint eddig gondoltuk

Csak a Talentis Group Zrt. értéke nagyjából 210 milliárd forintra ugrott, így a tőzsdei cégvagyon összértéke több mint 400 milliárd forintra emelkedett. Ehhez jön még egy vagon pénz és tárgyi vagyon a cégekből.
Hirdetés

A 210 milliárdot érő Talentis mellett az Opus is ér legalább 150 milliárdot, de maradt részesedése a 4iG-ben, legalább 10 milliárd forint értékben, és ott van még a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appenninben lévő érdekeltségei, melyeket együtt legalább 4 milliárdra taksálnak. Illetve még ez-az, ami az átláthatatlan céghálóban fennakadt.

Az így összejött 400 milliárdot meghaladó, tőzsdén jegyzett cégvagyon mellett építőipari cégek (Záév, V-Híd, Fejér B.Á.L. Zrt.), egyéb vállalatok, földek, és még ki tudja, mi minden, együtt legalább 200 milliárdot érhetnek.

A legújabb becslések szerint így akár a 2 milliárd dollárt, azaz a 6-700 milliárd forint közötti összeget is elérheti Mészáros Lőrinc és családja vagyona - írja a G7.

A 15 éve még gázszerelésből élő felcsúti expolgármester, akinek gyarapodása a Facebook-milliárdos Mark Zuckerbergnél is gyorsabb, ezzel magasan a leggazdagabb ember Magyarországon.

És Orbán Viktor az ő jó barátja.

Amellett, hogy a miniszterelnök iszonyatosan nagy mázlista, hiszen egy százmilliárdos jó barát – ha igazi jó barát  akkor élete végéig segíti, hétfőn nem reagált arra a kérdésre az Országgyűlésben, hogy hazugságvizsgálaton is válaszolna a Mészáros Lőrinc vagyonát firtató felvetésekre.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Lőrinc Orbán Viktor tőzsde vagyonnyilatkozat