Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. november 19. 07:35

Kedves Lázár János, kérlek, segíts, eltűnt a dédmamám

Virágot vitt Horthy Miklós sírjára Lázár János, aki igaz magyar hazafinak nevezte az egykori kormányzót. Egy blogger levelet írt Lázárnak, mert a nagymamáját az a Héjjas Iván és különítménye gyilkolta le, akiket Horthy kegyelemben részesített.

Hirdetés

Mélyenszántó levelet írt Lázár Jánosnak egy blogger, miután az egykori miniszterelnökséget vezető miniszter Horthy Miklósra emlékező posztjában hős katonának és igaz magyar hazafinak nevezte az egykori kormányzót.

A levél elejét változtatás nélkül közöljük. Íme:

„Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy te, aki megmutattad, hogy Bécs mennyivel lepusztultabb hely, mint Pornóapáti, te, aki az összes felcsúti felmenőkkel rendelkező fideszesnek trafikot adtál, sínylődsz itten a kastélyaidban. Itt a fehér faj megmaradásáról van szó, mondtad ki bátran azzal a videóval, amikor kiderítetted, hogy Ausztriában nemfehérek simán sétálhatnak az utcán, rendőri kíséret nélkül. És te, aki olyan fehér vagy, és oly faj, mint Alfred Rosenberg röviddel nyaki traumája előtt, már táskát sem hordozhatsz a székesfővárosban, miközben Rogán Tóni éppen lecseréli a Cilijét, vagy fordítva. Gondoltad, üzensz a magyarságnak vitéz Nagybányai Horthy Miklósról, biztos megtalálod ezen a képen.  Tudom, sok demokrataarcú szépember van rajta, de szerintem megoldod, te János” – kezdi a bejegyzését a Jótündér néven posztolt blogoló.

Majd jön egy kép Horthyról és Hitlerről.

Ezután a blogger azt is írja, hogy nem akar vitatkozni Lázárral a kijelentéséről, de megjegyzi, hogy

Horthy jóváhagyta Szálasi kinevezését, és miközben a kormányzó teázgatott „és arra gondolt, hogy mennyire humánusak voltak a kis barátai Orgoványnál, amikor váratlanul eltűnt a dédmamám.”

„Ő egy magyar állampolgár volt, és a Kormányzó úrnak meg pont a Magyar Királyság nevű államalakulat kormányzójának tetszett lenni, amikor is a dédmamámat a Kormányzó úr magyar hivatalnokai meghívták magukhoz, a Kormányzó úr tudtával és beleegyezésével, aztán azóta sem látta senki.” – írja néhány keresetlen szó mellett a Lázárnak címzett írásában a blogger.

Horthy „kis barátai” nem mások, mint Héjjas Iván egykori katonatiszt és különítménye, akik legalább 80 embert (más források szerint 200-at), szabad és bebörtönzött embereket, többségükben zsidókat gyilkoltak le Kecskemét környékén. Héjjas 1919 nyarán kapta feladatul a szegedi ellenforradalmi kormánytól, hogy szervezzen karhatalmi alakulatot. Azt megtiltották nekik, hogy kedvükre gyilkoljanak, Héjjasék azonban 1919 novemberétől 1920 májusáig több tucat, többségében zsidó állampolgárt végeztek ki brutálisan. Voltak olyan kommunizmus vádjával bebörtönzött emberek, akiket a különítményesek a fogdából hurcoltak ki és gyilkoltak le egy erdőben, Orgoványnál.

Héjjasékat később bíróság elé állították, de Héjjas Ivánról kimondták, hogy tetteit „önzetlen hazafiság” vezérelte. Végül a katonai törvényszék július 11-én hozott ítéletében a főhadnagy embereit fölmentette a gyilkosság vádja alól, és csak rablásért ítélte el őket.

Héjjas kormányzói amnesztiában részesült, és különítménye több gyilkos tagja ellen is megszüntették a nyomozást Horthy kegyelmi rendeletére hivatkozva.

Nézze meg, hogyan emlékezett Lázár János Horthyról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lázár János gyilkosság holokauszt Horthy Miklós megemlékezés zsidóság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés