Hirdetés
Túl a városon 2019. november 18. 20:25

Hazugságvizsgálatot ajánlott Orbánnak Mészáros Lőrinc vagyonáról egy jobbikos képviselő

Orbán Viktor eleget téve törvényi kötelezettségnek elment az Országgyűlésbe, és válaszolt a neki feltett kérdésekre. Pontosabban reagált valamit, de érdemi válaszokat nem adott.
Hirdetés

Az egyik legérdekesebb kérdés Jakab Péter jobbikos frakcióvezetőtől érkezett: megkérdezte Orbánt, hogy Mészáros Lőrinc vagyonából mennyi az övé, és hogy meg tudna-e élni a minimálbérből vagy 56 ezer forint nyugdíjból, illetve, hogy vállalja, hogy hazugságvizsgálóra kötve is válaszol erre a kérdésre?

Jakab azt is megkérdezte, hogy hová tűnt a magyar emberek magánnyugdíjpénztári megtakarítása és hogy miért nem állíttatja le a kilakoltatásokat.

Szokott imát mondani az egészségügy áldozataiért? – ezt a kérdést is a miniszterelnöknek szegezte Jakab.

Orbán Viktor válaszában Gyurcsányozott egyet.

Jakab viszontválaszában azt kérdezte: Mikor érezte azt először, hogy azzá a szörnyeteggé vált, ami ellen egykoron küzdött.

Válaszában Orbán elmondta: 2010-ben a minimálbér 73 ezer 500 forint volt, 2019-ben 149 ezer forint, a szakmunkás minimálbér 2010-ben 89 ezer 500 forint volt, 2019-ben pedig 195 ezer forint.

(Ha a nettó értéket nézzük, a 2010-es minimálbér nettója 60 ezer 237 forint, a 2019-ess minimálbéré 99 ezer 85 forint. Ez azt jelenti, hogy 9 év alatt 39 ezer forinttal nőtt a minimálbér havi összege, ez évente alig több mint 4300 forintos növekedés.)

Ezután Orbán Viktor verbálisan eltemette a Jobbikot.

A teljes „beszélgetés” itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jobbik Mészáros Lőrinc Orbán Viktor Országgyűlés