Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. november 18. 18:32

TáncKépek követik decemberben a Dimenziókat a Reök-palota termeiben

Hamarosan kortárs fotográfusok táncábrázolásaiból nyílik kiállítás TáncKépek címmel a Reök-palotában. Az idei év utolsó tárlatán a balettől a néptáncon át a kortárs tánc sokféle variációjáig jelennek majd meg alkotások.

Hirdetés

A hét végén láthatták utoljára a szegediek a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete által szervezett Dimenziók című tárlatot a Reök-palotában. A kiállítóház mindkét szintjén hat hétig nyitva tartó tárlaton egy különleges installáció segítségével több mint hatszáz kortárs magyar művet mutattak be. A kiállításon az eredeti művek helyett azonos méretű, digitális printekkel találkozhattak a látogatók.

A Dimenziókat követően december 6-tól láthatják majd a szegediek az idei év utolsó kiállítását a Reök-palotában, a TáncKépek Táncművészet a kortárs magyar fotográfiában című tárlatot.

A mozgás ábrázolása mindig is a fotóművészet nagy kihívásai közé tartozott, különlegesen igaz ez a művészi mozgásra, a tánc- és mozgásművészetre.

A lépést, az ugrást, a tartást, a mozdulat energiáját, a pillantást és az érintést fotográfiára fordítani óriási feladat, technikai és kompozíciós tehetséget követel.

A tánc ábrázolása talán ezért is foglalkoztatja ősidők óta a művészeket, hiszen egy tünékeny pillanatot kell megörökíteni az örökkévalóságnak.

A REÖK és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös kiállításának képein összesen negyvenöt fotós – közöttük a szegedi Dusha Béla – különböző érzelmei és hangulata mutatkozik meg a falakon, miközben a lépéseket és a mozdulatok energiáját ragadják meg a lehető legpontosabban.

A több mint hetven képből álló tárlat decemben 6-án nyílik a Reök-palotában és egészen január 19-ig lesz látható.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fotó kiállítás Reök palota tánc
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés