Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 18. 15:45

Új bölcsőde épül a szegedi Fülemüle utcában

Bölcsődeépítésre és –bővítésre pályázik az önkormányzat. Erről is dönt pénteken a közgyűlés.

Hirdetés

Új bölcsőde épül a Töltés utcai intézmény helyett a Fülemüle utcában, és ezzel nemcsak korszerűbb bölcsőde jön létre, hanem több gyereket is tudnak fogadni. A Töltés utcai intézmény több mint száz éves épülete eredetileg járványkórházként, majd csecsemőotthonként működött, 1986 óta bölcsőde.

A Töltés utcai épület hosszabb távon az előírásoknak nem felel meg, ezért az önkormányzat uniós támogatással új, az eddigi 44 helyett 64 férőhelyes akadálymentes bölcsődét építtet. A Fülemüle utcában 6 csoportszobát alakítanak a szükséges mosdókkal, irodákkal és tálalókonyhával.

A belvárosban is nagy az igény újabb bölcsődei helyekre. Ezért a Vitéz utcai intézményének korszerűsítésére és bővítésére is tervez költeni az önkormányzat. A Vitéz utcai ház eredetileg gazdasági épület, illetve raktár volt, 1954-ben lett bölcsőde, ami most 84 férőhelyes. Jelenleg a szakemberek készítik a terveket, hogy a modernizálás és bővítés nyomán 96 kisgyereket fogadó 21. századi épület jöjjön létre. A két bölcsődére összesen 2 milliárd forint uniós támogatást költ az önkormányzat.

Az önkormányzat gyerekintézmény-fejlesztési programjában a 15 városi bölcsőde közül 4-et már felújított. Ezek a Dobó, a Cső, az Agyagos utcai és a Szentmihályi. Gyík utcai fejlesztése folyamatban van, és hamarosan elkezdik átépíteni a Siha közit.

D. T.

(nyitóképünk az új, szentmihályteleki bölcsőde átadásán készült; fotó: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde építés oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés