• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László eladta egyik budapesti lakását, Bartók Csaba 450 ezret kap kommunikációért, de még nem hallottuk beszélni, Haág Zalán Badacsonytomajban vett házat: átnéztük a vagyonnyilatkozatokat
Szegeden 2019. november 18. 08:30

Botka László eladta egyik budapesti lakását, Bartók Csaba 450 ezret kap kommunikációért, de még nem hallottuk beszélni, Haág Zalán Badacsonytomajban vett házat: átnéztük a vagyonnyilatkozatokat

Korponyai Ernő nonprofit kft.-kben utazik, Binszki Józsefnek megvan még a Harleyja. Tápai Péternek vitorlása van, Simon-Fiala Donát bérli a lakást, ahol lakik, viszont beruházott egy fogorvosi rendelőbe. Mindenkinek megnéztük, mit és hogyan vallott be.

Hirdetés
Hirdetés

Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szeged polgármesterének egy jelentős változás van a vagyonnyilatkozatában az év elején kötelezően leadotthoz képest: eladta a család a budapesti, V. kerületi 95 négyzetméteres lakást. Az adásvételből befolyt 46 millió 500 ezer forintot külön lekötötte, egyúttal megjegyezte, azt is, őj lakás vásárlására fordítják ezt a pénzt. Emellett felerészben tulajdonosa 2001-ben vásárolt 166 négyzetméteres házának, és a Szuha-Mátraalmáson található 2007-ben vásárolt üdülőjének is. Teljes egészében az övé továbbra is a szintén a szüleitől ajándékba kapott angyalföldi 48 négyzetméteres lakás. Van 2 millió 500 ezer forint készpénze, a pénzintézeti számlakövetelés 49 millió 500 ezer forint. Most is feltüntette a 40. születésnapjára a feleségétől ajándékba kapott Rolex karórát – a márkát ezúttal sem írta be, de a Fidesz–KDNP rendszeresen emlegeti, így mindenki tisztában van azzal, milyen óráról van szó –, valamint bútorokat, könyveket, háztartási eszközöket tüntetett még föl.

Nagy Sándor (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szeged városfejlesztésért felelős alpolgármestere egy szegedi, 1097 négyzetméteres telken álló, 123 négyzetméteres lakóházat birtokol, amihez garázs és udvar is tartozik. 1997-ben vette, felerészben a tulajdonosa. Övé még egy kunszentmártoni 100 négyzetméteres lakóház negyede, ezt 1985-ben örökölte. Nagy Sándor egy Opel Astrát hajt 2010 novembere óta. Van nyugdíjbiztosítása 4 millió 700 ezer forint értékben, prémium államkötvényben 4 millió 476 ezer forintot, államkötvényben 2 milliót, lakástakarék-számlán 1 millió 177 ezer forintot tart. Bankszámlán 867 ezer forintja van, tartozása 1 millió 913 ezer forint. Alpolgármesterként összes javadalmazása havi bruttó 1 millió 67 ezer forint.

Szécsényi Rózsa (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Az alpolgármester egy szegedi, belterületi, 422 négyzetméteres telek és rajta egy 118 négyzetméteres lakóház tulajdonosa felerészben. Az ingatlant 2017 áprilisában vásárolták. Az alpolgármester nevén van még egy Ford C-MAX típusú autó, amit 2014-ben vett. Pénzintézettel szembeni hiteltartozása 1 millió 500 ezer forint. Nyugdíjas, így egyéb adóköteles jövedelmi nincs, alpolgármesterként havonta bruttó 897 ezer 500 forint javadalmazásban részesül.

Fodor Antal (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szeged gazdasági tanácsnoka tavaly vett egy 40 négyzetméteres szegedi lakást, és van két autója is: egy 2015 novemberében vásárolt Renault Thalia és egy tizenegy hónappal később vett Audi A6-os. Van még 1 millió 200 ezer forintnyi megtakarítása is. Viszont tartozik 2 millió 400 ezer forinttal egy pénzintézetnek. Fodor ügyvédjelöltként dolgozik az 5-ös számú szegedi ügyvédi irodában: bruttó 195 ezer forintot keres, nem szünetelteti a foglalkozását.

Joób Márton (Összefogás Szegedért Egyesület)

Joób Márton felerészben birtokolja 2013 nyarán vett 1715 négyzetméteres telkükön álló 276 négyzetméteres házukat. És szintén félig az övé a 2017-ben épített szegedi 107 négyzetméteres házuk is, amely egy 1060 négyzetméteres telken található. Két autója van a családnak: a 2012-es Opel Astra Caravan és egy 2018-ban vett Audi A6-os. Kétmillió forint megtakarítása van, és 5 millió 748 ezer forintot beírt a vagyonnyilatkozata más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés rubrikájába. Pénzintézetnek összesen 19 millió, magánszemélyeknek 2 millió 500 ezer forinttal tartozik. Ügyvezetője a Műsorkalauz Kft.-nek, ahol havonta bruttó 400 ezer forintot keres, bruttó 495 ezer forintot kap tanácsnokként és felügyelő bizottsági elnöke a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, ezért a megbízásért bruttó 55 ezer forintot utalnak neki. Gazdasági érdekeltsége a már említett Műsorkalauz Kft.-ben és a Sálem Kft.-ben van – itt is ügyvezető –, előbbinek 74, utóbbi 70 százalékban tulajdonosa.

Mihálik Edvin (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Mihálik Edvin vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy a Máté névre is hallgat, Csanádapácán pedig van egy 1968 négyzetméteres építési telke, aminek a fele az övé. Ajándékba kapta 2010-ben. Nagy értékű ingósága nincs, állampapírban tart 2 millió 500 ezer forintot, biztosítása 1 millió 66 ezret ér. Folyószámláján 150 ezer forint, devizaszámláján 330 ezer forint van. Zöld Város Programért felelős tanácsnokként havonta bruttó 498 ezer 600 forintot kap, más jövedelme nincs.

Avramov András (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szőreg önkormányzati képviselőjének egy Renault Grand Scénicje van, 2018-ban vette. Büszke a könyvtárára, amelynek nagyságát nem tudjuk, csak azt, folyamatos vásárlással bővíti. Van 3 millió forintnyi életbiztosítása, 1 millió 200 ezer forint megtakarítása és 6 millió forintnyi készpénze. Beírta a vagyonnyilatkozatába számítástechnikai és szórakoztató-elektronikai eszközeit is. Magánszemélyeknek 4 millió forinttal tartozik. Ügyvezetője a Designer Stúdió Bt.-nek, ahol egyéb rendszerességű bruttó jövedelme 4 millió 229 ezer forint – ennek a bt.-nek beltagként felerészben tulajdonosa is. Egy másik betéti társaságban, a Biztotek 2001 Bt.-ben tíz százaléknyi érdekeltsége van.

Bartók Csaba (Fidesz–KDNP)

Bartók Csabának Szegeden egy 411 négyzetméteres telken van egy 174 négyzetméteres háza: 2008-ban épült, teljes egészében az ő nevén van. Két autót vásárolt három éven belül: 2016-ban egy Kia Ceedet vett, idén pedig egy Volkswagen Passatot. Tavaly vette Piaggio nagyrobogóját, ezzel rendszeresen jár a városban. Ingóságai között lakásfelszerelését említi meg. Fundamenta lakástakarékban 1 millió 300 ezer forintja van, önkéntes nyugdíjpénztárban(!) 4 millió 300 ezer. Van még 2 millió forint készpénze, 23 millió forintnyi pénzintézeti számlakövetelése és 17 millió forintnyi, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése is. Bank(ok)nak 15 millió forinttal tartozik. Utánpótlásigazgatója a Tisza Volán SC-nek, a fizetése bruttó 500 ezer forint, a Miniszterelnökségen kommunikációs munkatársi feladatai vannak, ezért bruttó 450 ezer forintot kap havonta, bár megszólalni így még nem hallottuk. A Hargita Kft. ügyvezetéséért havonta bruttó 97 ezer 500 forintot kap. A Hargita Bau Star Kft. és a Hargita K és K Kft. ügyvezetés egyaránt 48 ezer 750 forintot jelent neki havonta, bruttóban. Ezeknek a kft-knek felerészben tulajdonosa is. A Fel-Emelő Bt.-ben egyharmadrészt tulajdonos, beltag és ügyvezető, a Pertu Pálinkaház Kft.-nek szintén harmadrészt a tulajdonosa, ott is ügyvezető.

Binszki József (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Binszki Józsefnek továbbra is megvan az újszentiváni 150 négyzetméteres háza, garázzsal, terasszal, melléképülettel. A 2006-ban épült ingatlan félig az övé, 800 négyzetméteres telken áll. Haszonélvezője egy másik újszentiváni háznak is, ez 115 négyzetméter, ugyanúgy tartozik hozzá, garázs, terasz és melléképület, mint a másikhoz, viszont egy sokkal nagyobb, 1980 négyzetméteres telken található. Szegeden egy 86 négyzetméteres lakás tulajdonosa, 2017. óta bérel egy 56 négyzetméteres önkormányzati bérlakást is. Tizenhárom éve lízingel egy Škoda Superbet, tavaly óta egy Porsche Cayenne-t is. Megvan még a 2008-ban vett Harley Davidsonja is. Van egy 1 millió 100 ezer forintos életbiztosítása, 160 ezer forintnyi takarékja, 2 millió forintnyi készpénze. Binszki föltüntette lakásberendezéseit is a vagyonnyilatkozatában és 10 millió forintnyi pénzintézettel szembeni tartozását is. Ügyvédként dolgozik, nem szünetelteti a hivatását, fizetése bruttó 700 ezer forint. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól bruttó 160 ezer forint szolgálati járandóságot kap.

Chovanecz Kata (Fidesz–KDNP)

A közgyűlésbe frissen bejutott képviselőnek a 2016 nyarán vásárolt Hyundai Getz gépkocsi az első említendő tétel a vagyonnyilatkozatában. Van egy 500 ezer forintos Babakötvénye, 1 millió 100 ezer forint megtakarítása, 1 millió forint bank(ok)kal szembeni tartozása. Egyéni vállalkozó, havonta bruttó 790 ezer forintot keres.

Haág Zalán István (Fidesz–KDNP)

Haág Zalánnak megvan a 2010-ben vásárolt 90 négyzetméteres társasházi lakása, valamint a 2013-ban örökölt mezőtúri telek is a rajta álló lakóházzal, amelynek negyedrészben a tulajdonosa. Idén vett egy 498 négyzetméteres telket lakóházzal Badacsonytomajban, ez teljes egészében az övé. Két éve Volvózik, lakástakarékban 1 millió 700 ezer forintja van, és van 2 millió 700 ezer forint megtakarítása is. Bank(ok)nak 6 millió 200 ezer, magánszemélyeknek 12 millió forinttal tartozik. Oktat a Szegedi Tudományegyetemen, ezért bruttó 223 ezer forintot kap, a KDNP Csongrád megyei szervezőjeként bruttó 120 ezret keres. Egyéni vállalkozó is, ezért változó nagyságú egyéb rendszerességű bevétele is van. Meghívott egyetemi oktató a Budapesti Metropolitan Egyetemen, ezért esetenként bruttó 125 ezer forintot utalnak neki. Felügyelőbizottsági tag a Szegedi Vízmű Zrt.-ben, 61 ezer 200 forint jár ezért neki havonta, bruttó. Egy az egyben övé a Partiscum Press Kft., ügyvezetője és 60 százalékban tulajdonosa a Regiopolis Kft.-nek is.

Halkó Pál Géza (Fidesz–KDNP)

A szegedi Fidesz alelnökének van felerészben egy 180 négyzetméteres háza, amely egy 599 négyzetméteres kivett telken áll, 2003. óta. Ugyanebben az évben Szentendrén egy 97 négyzetméteres társasházat is vásárolt a Halkó-család, ennek is felerészben a tulajdonosa, ugyanitt egy 13 négyzetméteres garázs is van a nevén 21/1702-ed részben – reméljük, jól olvastuk. A fővárosban egy 95 négyzetméteres józsefvárosi lakás haszonélvezője fele részben 2015 nyara óta. Tizenegy hónapja van egy Honda CR-V-je. Van a nevén egy közel 19 millió forintos életbiztosítás, pénzintézeti számlakövetelése valamivel több, mint 2 millió 200 ezer forint. Bank(ok)nak 7 millió 923 ezer forinttal tartozik. Ügyvezető igazgató a SZEOL SC Kft.-ben, ezért bruttó 450 ezer forintot kap, ugyanitt megbízási szerződésekkel időszakosan bruttó 350 ezer forintot is keres.

Hekáné Szondi Ildikó (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szondi Ildikó a Szövetségi utcai 83 négyzetméteres házuknak továbbra is fele részben a tulajdonosa már 2005 óta, ugyanitt van egy 17 négyzetméteres garázsa is. Három éve van egy Suzukija. Kétmillió forintnyi lakáshitele van. Az egyetemen docensként dolgozik, ezért bruttó 381 ezer forintot kap, mellette egyéni vállalkozóként is működik, esetenként bruttó 30-40 ezer forintot keres ezzel.

Koromné Fenyvesi Rózsa (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Koromné Fenyvesi Rózsa 202-ben vásárolt felerészben Szegeden egy 82 négyzetméteres társasházi lakást. De Kispesten is van egy 50 négyzetméteres lakása, ezt 2015-ban vásárolta. Áprilistól tulajdonosa egy Opel Corsának. Bank(ok)nak 830 ezer forinttal tartozik. A képviselő már nyugdíjas, feltüntette azt is a vagyonnyilatkozatában, hogy bruttó 54 ezer forintot kap egy felügyelőbizottsági tagságért, de hogy milyen bizottság tagja, arról nem nyilatkozott.

Korponyai Ernő (Fidesz–KDNP)

Korponyai Ernő nevén egy 2018-ban vásárolt Citroën Xsara van. Kétmillió forint Diákhitele van még a Gál Ferenc főiskolára járó képviselőnek. Száz százalékban ügyvezető tulajdonosa a DDT Területrendezési Nonprofit Kft.-nek, a Keva Nonprofit Kft.-ben huszonnégy százalékban van benne.

Kothencz János (Fidesz–KDNP)

Kothencz János már tizenkilenc éve tulajdonosa egy 72 négyzetméteres, három éve pedig egy 32 négyzetméteres panellakásnak. Hat éve van egy 47 négyzetméteres társasházi lakása is. OTP banki kölcsöne van 2 millió 300 forint értékben. Főigazgatóként dolgozik havi bruttó 900 ezer forintért a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál, szakmai és karitász igazgató a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél, ezért havi bruttó 170 ezer forintot utalnak neki. Szakértő is különböző pályázati programoknál, ezzel időszakosan bruttó 200 ezer forintot keres. Kültagja a Comen Bt.-nek, csak a nevét adja hozzá, semmilyen érdekeltségi aránya nincs a cégben.

Kovács Tamás Balázs (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Kovács Tamás Balázsnak egy társasházi irodaházban van egy raktár és egy iroda is a nevén: a raktárnak 163/10000-ed része az övé, 2008-ban vásárolt, haszonélvezettel van terhelve, az iroda 396/10000-ednyire az övé, hasonló „kondíciókkal”, mint a raktár. Idén ajándékban kapott egy 92 négyzetméteres szegedi lakás, ezen is haszonélvezeti jog van, és vásárolt egy 27 négyzetméteres garzont is. 2016-ban vett egy BMW E60-ast, lásd még 5-ös széria. Fundamenta lakáselőtakarékossága van, ez havi 20 ezer forint kiadást jelent neki, az NN Nyugdíjbiztosítónál vezetett nyugdíjelő-takarékossága pedig havi 12 ezer 500 forint befektetést. Van 36 ezer 510 eurója. Lakás- és irodaberendezése. Katás egyéni ügyvédként havonta bruttó 450 ezer forintot keres.

Kozma József (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Kozma József 2007 óta egy 157 négyzetméteres lakóház és egy 16 négyzetméteres garázs tulajdonosa felerészben. 2014-ben megörökölte egy társasház tulajdonjogának nyolcadát. A képviselő egy Honda Civic-kel jár, 2017-ben vette. Nagy értékű ingóságai között régi és modern bútorokat, elektronikai berendezéseket (tv, videó, hi-fi) tüntetett fel. Életbiztosítása 2 millió 100 ezer forint, nyugdíjbiztosítása 400 ezer forint értékű. A bankszámláján 214 ezer forintot tart, miközben házastársával közösen tartoznak egy pénzintézetnek 7 millió 200 ezer forinttal. Egyetemi oktatóként bruttó 299 ezer 376 forintot kap, míg a Cserepes Sori Piac Kft. felügyelőbizottsági elnökeként havonta bruttó 44 ezer forintot utalnak a számlájára. Kozma József felerészt tulajdonosa a Tower 1993 Bt.-nek, ahol ügyvezetői feladatokat is ellát beltagként.

Ménesi Imre (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Ménesi Imre sem ma kezdte, a képviselőnek egy 2319 négyzetméteres szegedi telken 300 négyzetéteres lakóháza és gazdasági épülete van. Ennek tulajdonjogát részben örökölte, vette és ajándékba kapta. Birtokol még egy 600 négyzetméteres szegedi telken egy 330 négyzetméteres lakóházat és raktárt, aminek háromnegyedét 1987-ben, egynegyedét 2010-ben vásárolta. Mindezek mellett szintén szegedi, 1500 négyzetméteres telkén áll egy 300 négyzetméteres lakóház és gazdasági épület, ennek a hatoda az övé, 1974-ben örökölte. Ménesi Imre 2015-ben vásárolt egy Nissan Primerát. Nyugdíjbiztosítása 450 ezer forintot ér, készpénzben 1 millió forintja van, és követel szerződés alapján 2 millió 800 ezer forintot valakitől. Jelentősebb vagyontárgyai között rendezvénysátrakat említ. Pénzintézetnek 13 millió forinttal tartozik. Egyéni vállalkozóként a sátrak bérbeadásával foglalkozik, ebből havonta bruttó 1 millió 500 ezer forint jövedelme van. Képviselői és bizottsági elnöki munkájáért 398 ezer 886 forintot kap, a Szegedi Városkép és Piac Kft. felügyelőbizottsági tagságáért havi bruttó 55 ezer forint javadalmazásban részesül.

Mészáros Tamás (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Bordányban felerészt birtokol egy 1000 négyzetméteres telket, rajta egy 115 négyzetméteres lakóházat. Mészáros Tamásnak van egy Citroën Picassója, amit 2010-ben vett. Készpénzben 1 millió 950 ezer forintot tart, a bankszámláján 1 millió 250 ezer forintja van. Magánnyugdíj-megtakarítása 5 millió 880 ezer forint, önkéntes nyugdíjpénztárban 2 millió 462 ezer forintja van. Tartozása kicsivel több, mint 3 millió forint. Országgyűlési képviselő munkatársaként havi bruttó 350 ezer forintot kap, a Szegedi Közlekedési Kft. felügyelőbizottsági tagságáért havi bruttó 43 ezer forintban részesül. Cége, műkincse, egyéb értékes ingósága nincs.

Mihálffy Béla (Fidesz–KDNP)

A KDNP-s képviselő, aki a Béla mellett Lajos is, egy 6104 négyzetméteres szegedi tanya és a rajta lévő 110 négyzetméteres lakóház, valamint egy 180 négyzetméteres gazdasági épület felének a tulajdonosa. Van egy Suzuki Swiftje, ezt 2017-ben vette. Vagyontárgyai, értékes ingóságai, megtakarításai és tartozásai nincsenek. Személyi titkárként dolgozik az Országgyűlésben, ezért bruttó 500 ezer forintot kap, emellett a Szegedi Távfűtő Kft. felügyelőbizottsági tagja havi bruttó 38 ezer forintért.

Molnár Zoltán (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

A képviselő 2016 óta tulajdonosa egy 54 négyzetméteres társasházi lakásnak és 2018 óta hajt egy Volkswagen Passatot. Értékesebb ingósága nincs. A Szegedi Közlekedési Kft. pénzügyi munkatársaként bruttó 340 ezer forintot keres havonta, emellett a Szegedi Vízmű felügyelőbizottsági tagja 35 ezer forintért.

Simon-Fiala Donát (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

A képviselő bérel egy 82 négyzetméteres szegedi társasházi lakást, miközben idén vásárolt egy 24 és fél négyzetméteres fogorvosi rendelőt. Nagy értékű ingóságai nincsenek, autó nincs a nevén. Életbiztosítása 540 ezer forint értékű, nyugdíjbiztosítása 240 ezer forintnál jár. A takarékban van 2 millió 350 ezer forintja, nagyobb értékű vagyontárgyai között fogorvosi felszerelését említi. Foglalkozásából 650 ezer forint bruttó jövedelme van havonta, oktatásért nagyjából összesen 66 ezer forintot kapott idén.

Szabó Bálint (Független Városi Szövetség)

Szabó Bálint nevén nincs lakás és autó sem, ugyanakkor lakástakarék-pénztári megtakarítása három számlán is van: 750 ezer, 750 ezer és 900 ezer forint eloszlásban. Tart 15 millió forint készpénzt, és követelése is van 5 millió forint értékben. Pénzintézetnek 1 millió 300 ezer forinttal tartozik. Továbbra is ügyvezetője a Likvid Kontroll Kft-nek, amiért havonta bruttó 195 ezer forintot kap. A vagyonnyilatkozata alapján Szabó nem tulajdonosa a kft-nek, így abból egyéb más jövedelme nincs, és autó sincs a nevén.

Szénási Róbert (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Szénási Róbert 2018 óta birtokolja egy szegedi lakóház felét. Van lakástakarék számlája, életbiztosítása, és két másik biztosítása is, összegeket nem hozott nyilvánosságra. 1 millió 800 ezer forintot tart készpénzben, és van 2 millió 100 ezer forint számlakövetelése egy pénzintézettel szemben. Nagyobb értékű vagyontárgyak közé írt bútorokat, órát és háztartási eszközöket. Tartozásai között egy 28 milliós tételt találunk egy pénzintézettel és 2 millió 400 ezrest magánszeméllyel szemben. Civil foglalkozását tekintve a Szénási Műhely cégvezetője, ezért bruttó 195 ezer forint javadalmazásban részesül. Emellett önkormányzati képviselő és a Szegedi Városkép és Piac Kft. felügyelőbizottságának tagja is. Eseti osztalékjövedelme van a Proinvest Kft-ből, ennek összegéhez annyit írt, hogy „változó”. A cégnek felerészben tulajdonosa.

Tápai Péter (Fidesz-KDNP)

A Fidesz szegedi alelnöke egy 600 négyzetméteres kivett lakóház udvar besorolású ingatlant birtokol felerészben, rajta egy 158 négyzetméteres magánházzal, aminek ugyancsak felerészben a tulajdonosa. 1999 decemberében vásárolták, tehát nem új szerzeményről van szó. Tápai szintén felesben birtokol egy 71 négyzetméteres szegedi társasházi lakást, amit 2005 februárjában vásárolt. Van egy Audi A4-es autója, ezt idén vette, valamint 2014 óta boldog birtokosa egy Jeanneau Sun Odyssey típusú vitorlás hajónak is. Önkéntes nyugdíjpénztári számláján 228 ezer 283 forint, lakástakarékossági számláján 608 ezer forintja van. Utóbbiból van egy másik számlája is, ezen 304 ezer forint volt a vagyonnyilatkozat kitöltésekor. Takarékbetétben 5 millió 560 ezer forintot, készpénzben pedig 7 millió 400 ezer forintot tart, és van 4 millió forint követelése is. Tápai tartozik egy pénzintézetnek 2 millió 750 ezer forinttal. Civil foglalkozásként a Silko Hygiene Kft. tulajdonosa 74 százalékban, ebből egyéb rendszerességgel 8 millió forint jövedelme van, illetve ugyanennél a cégnél tanácsadói pozíciót is betölt, amiért bruttó 250 ezer forintot visz haza.

Tóth Károly (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Régi motoros képviselő Tóth Károly, igaz nincs motorja. Van viszont egy 99 négyzetméteres társasházi lakása, aminek a fele az övé. 2010 januárjában vásárolta. Tiszaföldváron egy 723 négyzetméteres telken 100 méteres háza van gazdasági épülettel és udvarral, mindez teljes egészében az övé. Az ingatlant 2013 márciusában vette. Drága ingóságai, műtárgyai, befektetései nincsenek. Tóth Károly a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán dolgozik ügyvivő szakértőként bruttó 420 ezer forintért. Munkaviszonyát a képviselőség mellett is fenntartja. Önkormányzati képviselőként bruttó 349 ezer forintot kap, ehhez jön még a felügyelőbizottsági tagsága a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben 40 ezer forintért. Kilencven százalékban tulajdonosa az ARCAS Bt.-nek, amely 2018 év végi adatszolgáltatása alapján 345 ezer forint nettó árbevételt könyvelt el.

Urbán Tamás (Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik)

Urbán Tamás vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy birtokol egy második keresztnevet is – ezt nem tudtuk –, mégpedig a Rezsőt. Ezen kívül egy 89 négyzetméteres szegedi társasházi lakás felének tulajdonosa. A tulajdonrészt 2015 októberében vásárolta. Más ingatlana nincs, mint ahogy nagy értékű ingósággal, vízi vagy légi járművel, műalkotással és értékpapírral sem rendelkezik a képviselő. Van viszont 7 millió forint pénzintézettel szemben fennálló tartozása. Urbán Tamás exportmenedzser a Generál Nyomdánál, munkájáért bruttó 251 ezer 600 forintot kap havonta. Civil munkaviszonyát nem szünetelteti a képviselősége idején.

Aki hiányzik: Németh László (Fidesz–KDNP)

A mandátumát átvette, de az alakuló ülésen nem volt ott, nem is tett esküt. Tápai Péter frakcióvezető erre akkor azt mondta, nincs itt, ezért nem tud róla mit mondani. Így Németh László értelemszerűen vagyonnyilatkozatot sem adott le.

Cs. Z.–gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közgyűlés vagyonnyilatkozat