Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Végig vezetve nyert Norvégiában a Szeged  MOL-Pick Szeged-Elverum 26-25 (14-9)
Ziccer 2019. november 17. 20:42

Végig vezetve nyert Norvégiában a Szeged  MOL-Pick Szeged-Elverum 26-25 (14-9)

Egy hét után újra összecsapott a MOL-Pick Szeged és az Elverum a Bajnokok Ligájában. Most azonban a norvég bajnok otthonában kellett helyt állni a szegedieknek, ami sikerült is, hisz végig vezetve nyerték meg a meccset. Igaz a vége nagyon izgalmas lett.
Hirdetés

Nagyon nehezen győzte le a MOL-Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban az Elverumot, de végül csak behúzták a meccset. Ezért nem számíthatott könnyű összecsapásra a Tisza-parti gárda most sem. A mérkőzés a szegediek kezdték, a vendégcsapat első gólját Maqueda lőtte. Alilovic, aki a hazai meccsen a csapat legjobbja volt, most is remekül kezdett a kapuban, és hárította a norvégok első három lövését. A szegedi csapat ellenben kihasználta a lehetőségeit és 3-1-re elhúzott a mérkőzés első 4 percében.

Az első kiállítást Maqueda kapta, az emberelőnyben ismét Alilovic hárított, az ellentámadásból pedig gólt szerzett a Pick.

Jól védekezett a MOL-Pick Szeged, a kapuban pedig ismét brillírozott Alilovic. A támadások is jól alakultak és az első 10 perc után a hat szegedi gólra csak 2 norvég válasz érkezett. Ezt követően Zsitnyikov két helyzetét is elpuskázta és Bombac sem talált a hálóba, így nem tudta a Tisza-parti gárda növelni az előnyét, sőt megkezdte a felzárkózást a hazai gárda és egy szerencsés góllal kettőre csökkentették a hátrányukat. A szegedi góltalanságot Stepancic törte meg.

A második kiállítást Zsitnyikov kapta, ezt az emberelőnyt az Elverum gyorsan kihasználta, kétszer is betaláltak Alilovic hálójába és egy gólra olvadt a szegedi előny. A Pick edzője Juan Carlos Pastor azonnal időt is kért, hogy egy kicsit felrázza a csapatát. Ez jól sikerült, mivel újra szegedi gólnak örülhettek a szurkolók, sőt egymás után kettőnek is.

A sérülés után visszatérő Bodónak nehéz dolga volt a falban, keményen védekeztek ellene a norvégok.

A 24. percben ítélték meg az első büntetőt, amelyet a hazaiak lőhettek, azonban a kapufa védett, így maradt a 3 gólos szegedi előny. Az ellentámadásból a Szeged jutott hétmétereshez, amit Radivojevic bevágott. A norvégoknak a támadásban semmi sem sikerült, így a félidő vége előtt 3 perccel már 5 gólos hátrányba kerültek. Ekkor kért időt edzőjük, hogy rendet rakjon a fejekben. Azonban továbbra is döcögött a hazaiak támadása, a szegediek pedig büntettek.

Az utolsó két percet a szünet előtt emberhátrányban játszotta az Elverum, az első támadásban a szegediek egy kínai figurával próbálkoztak, de nem jött be. Végül Bánhidi góllal zárult a mérkőzés első félideje, és 14-9-es MOL-Pick Szeged előnnyel.

A második félidő első gólját a norvégok szerezték, a Szeged pedig elveszítette a labdát és így lehetőséget adott a hazaiaknak a felzárkózásra. Ezt egy újabb hetessel meg is kezdték. Így az előny gyorsan 3 gólra olvadt, a MOL-Pick Szeged nem érezhette biztonságban magát, látszódott, hogy a hazaiak mindent megtesznek a győzelemért. A félidő első szegedi gólját Bánhidi szerezte, aki így négy lövésből négyszer volt eredményes.

A harmadik szegedi kiállítást Bánhidi érdemelte ki a 6. percben, az előnyt ki is használták a norvégok és a két perc alatt két gót is lőttek. Nem sokkal később Maqueda mehetett 2 percre a kispadra, pedig nem is ő volt a bűnös. Azonban hiába voltak két alkalommal is előnyben a hazaiak csak egy gólt tudtak lefaragni a hátrányukból. Szerencsére Alilovic ismét két ziccert is megfogott, ezzel is tartva az előnyt.

Továbbra is tartotta előnyét a MOL-Pick Szeged, a hazaiak edzője ezért újra időt kért a második félidő 12. percében. Sokat nem használt, továbbra is tartotta előnyét a vendég gárda.

Újra hétmétereshez jutott az Elverum a 19. percben, de Alilovic ezt is megfogta. Az ellentámadásból Bodó talált a kapuba, így továbbra is 5 góllal vezetett a Szeged. Sőt Sostaric már 6 gólra növelte az előnyt.

Ezt követően felváltva estek a gólok, mind a két együttes többet is hibázott támadásban. De ennek köszönhetően maradt a szegedi előny.

7 perccel a vége előtt újra időt kért az Elverum, minden bizonnyal abban bízva, sikerül megfordítani az eredményt. A felzárkózás meg is indult, hisz 4 perccel a vége előtt kettő gólra csökkent a MOL-Pick Szeged előnye. Pastor edző azonnal időt is kért, hogy rendet tegyen a fejekben.

Az utolsó két percre 1 gólra olvadt a Szeged előnye, mivel 7 percig nem tudtak kapuba találni. A gólcsöndet Maqueda törte meg, de a norvégok gyorsan válaszoltak. Így továbbra is maradt az egy gólos vendég előny. 20 másodperccel a vége előtt Maqueda újra betalált, amelyre ismét válaszolni tudtak a hazaiak. Azonban további gólok már nem estek, így egy góllal végül nagy nehezen nyert a MOL-Pick Szeged (26-25).

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Elverum