Hirdetés
Szegeden 2019. november 17. 11:32

Ásványimádók, gyógyulni vágyók és gyűjtők Mekkája a szegedi ásványbörze

Képriport
Egészségmegőrzés, életmód, ezotéria és ásványok minden mennyiségben – így írható le néhány szóval a kétnapos szegedi ásványkiállítás és vásár az Agórában. Azt is megtudtuk, hogyan gyógyítanak az ásványok.
Hirdetés

Nehéz ez az ásványügy, mert egy nyitott, befogadó elme nem könnyen kérdőjelezi meg az ásványok gyógyító erejét. Nemcsak azért, mert nem bizonyította még senki az ellenkezőjét, hanem azért is, mert mint azt Tóth Ágnes ásvány és lélek tanácsadótól megtudtuk: rezgésükkel gyógyítanak az ásványok. Az pedig tény, hogy minden anyagnak van energiája, az anyagot alkotó elemek mozgása pedig felfogható rezgésként.

Ha ez még nem elég, még mindig ott van, a „higgyünk benne, gondoljunk rá, és megvalósul” elv, ami mindig bevethető, és ami bizonyítottan sokat segít egy gyógyulási folyamatban.

Ha eltekintünk az ezoterikus gyógyítós résztől, akkor maradnak a csupasz ásványok, ami azért önmagában sem rossz dolog.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A szegedi ásványkiállítás és vásár nagyterme egészen elképesztő látványt nyújt: a Föld szinte minden ásványfajtája felvonul itt különböző minőségben és értékben.

Természetesen drágakő minőségről nem beszélhetünk, és a klasszikus gyémánt, zafír, rubint, smaragd lelőhelynek sem jó a kiállítás, de e nélkül is szép látványt nyújtottak a csiszolt akvamarinok, rózsakvarcok, hegyikristályok, labradoritok, amazonitok, türkizek. Sorolhatnánk napestig.

Így aztán nyugodtan mondhatjuk, hogy a gyűjtők és ékszerkészítők számára kötelező a megjelenés ezen a börzén. A belépő egyébként nem vészes, 500 forint, igaz, ha kicsit elengedi magát az ember, és hódol az ásványok látványának – esetleg a gyógyító erejüknek is –, akkor könnyen megszabadulhat néhány ezrestől a kövekért.

A szervezők nemcsak a pénzünkre pályáznak, ez kiderül a programkínálatból: az ásványokhoz kapcsolható életmód minden eleméből igyekeztek előadást szervezni.

Vasárnap például „Csakrák és auratisztítás a színek segítségével”, „Hangolódj az egészségre! Frekvenciával a jobb közérzetért!” „Rezgésszint emelő Meditáció és hangfürdő” és „Fénymeditáció” is várja az érdeklődőket az Agórában.

A kísérőprogramok mindegyike táncos: 14 órától Kinga Fit Dance, Creative Dance Club Streetdance tánciskola, Montage Dance Center vonja el a figyelmet a csillogó ásványoktól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ásványbörze ásványkiállítás Szent-Györgyi Albert Agóra X. szegedi VORTEXPO ásványbörze és életmód fesztivál