Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. november 16. 16:26 Forrás: MTI

Kunhalmi Ágnes: A demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át

Az MSZP támogatja Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését a szabad városok szövetségének megteremtésére, és minden eszközével hozzájárul az ellenzéki együttműködéshez.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kijelentette, hogy fokozódó „harcra és csatára” számítanak 2022-ig, továbbá arra készülnek, hogy „a demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át”.

– Az MSZP-nek fel kell készítenie a csapatait, és az együttműködés motorjaként segítenie kell a Fidesz leváltását, hiszen erre 2022-ben az ellenzéknek minden esélye meglesz –mondta Kunhalmi Ágnes, majd bejelentette, az MSZP-frakcióból november 1-jei hatállyal távozott Tóbiás József helyét Szakács László foglalhatja el az országos választmány döntése alapján. Az új képviselő főképp a devizahitelek és a Quaestor-ügy károsultjainak érdekében dolgozik.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta, a devizahitelek, a „Fidesz pénzügyi machinációinak” károsultjai képviselik a leghangosabban a kormánypárt „torz társadalomfilozófiája” miatt kirekesztett rétegeket.

– A Fidesz a jó helyzetben élőknek kedvez, és azoktól vesz el, akiket segíteni kellene – tette hozzá. Szólt arról, hogy a karácsony közeledtével ruhagyűjtési és ételosztási programokat szerveznek 11 millió forintos keretösszeggel, a szolidaritási alap keretéből. Az MSZP-frakció tagjai ide fizetik be azt az összeget, amennyivel a képviselői fizetésük nőtt. A párt az ellenzéki szövetségesek közreműködésére is számít a jótékonysági kezdeményezésben. Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan az ellenzéki együttműködés természetes részének nevezte a vitákat, azt mondta, hogy egy demokratikus közösséghez ez is hozzátartozik.

A pártelnök elítélte, hogy az államfői fizetés számítását elválasztották a köztisztviselői alapilletménytől, és ezzel a köztársasági elnök úgy kap magasabb fizetést, hogy közben a köztisztviselőknek nem jár béremelés.

– Az alacsony keresetek miatt vészhelyzet alakulhat ki az oktatásban és az egészségügyben is, ráadásul a közigazgatást is egyre jobban fenyegeti a munkaerőhiány – mondta Tóth Bertalan.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Karácsony Gergely Kunhalmi Ágnes MSZP Tóth Bertalan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés