Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. november 15. 22:34 Forrás: MTI

Gerzson! Mindent köszönünk! Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2)

Képriport
Gera Zoltán búcsúmeccsén, a Puskás Aréna első találkozóján kikaptunk barátságos meccsen Uruguay válogatottjától. Kedden Cardiffban kellene ütni Wales-t. Nem tudnak valahol négy értelmes védőt?

Hirdetés
Hirdetés

Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2)
Barátságos mérkőzés, Budapest, Puskás Aréna, 65 ezer 114 néző, vezette: Damir Skomina (szlovén).
Magyarország: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) – Vida – Dzsudzsák (Kovács, 53.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 68.), Varga – Szalai Á. (Feczesin, 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Uruguay: Muslera – Gonzalez, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 68.) – Rodriguez (Pereiro, 82.), Bentancur (Vecino, 52.), Valverde (Torreira, 68.), Lozano – Suarez (Gomez, a szünetben), Cavani (Stuani, 74.). Szövetségi kapitány: Oscár Washington Tabárez.
Gólok: Szalai (24.), illetve Cavani (15.), Rodriguez (21.).
Sárga lap: Kalmár (34.), illetve Coates (39.)

Röviden

  • 15. perc: Vina úgy tudott meglódulni a bal oldalon, hogy kötényt adott Besének, majd tökéletesen tálalt a hosszú oldalon érkező Cavani elé, aki közelről könnyedén továbbította a labdát a kapuba (0–1).
  • 21. perc: Suarez ugratta ki a 16-os bal oldalán Rodriguezt, aki egy lövőcsellel becsapta Besét, majd a hosszú sarokba csavarta a labdát (0–2).
  • 24. perc: Dzsudzsák passzolt a 16-os jobb oldalán betörő Vargához, aki egyből, laposan középre adott, Szalai pedig 10 méterről állítgatás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot (1–2).

Hosszabban, tartalmasabban

A magyar szurkolók a stadion névadóját, Puskás Ferencet ábrázoló élőképpel fogadták a csapatokat, alatta pedig az a szöveg volt olvasható, hogy „két stadion, egy legenda, egy újabb történet kezdete...”

Az uruguayi csapat a találkozó barátságos jellege ellenére komolyan vette az összecsapást, és húsz perc alatt két góllal is megterhelte Dibusz Dénes kapuját, egyúttal bebizonyította, hogy ez a felforgatott magyar védelem Willi Orbán és Kádár Tamás nélkül nem elég stabil. A belső védők, a négy nap múlva a cardiffi Eb-selejtezőn is kezdő Baráth Botond és Lang Ádám sem mindig állt a helyzet magaslatán, de mindkét támadásnál Bese Barnabásról indultak az uruk, Dibusznak pedig egyik találatnál sem volt esélye a védésre. A folytatásban aztán lendületesebbé vált a magyarok játéka, és egy szép támadás végén Szalai Ádám megszerezte a Puskás Aréna történetének első magyar gólját. A szünetig mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, gólra azonban ezek közül egyet sem sikerült váltani.

Az első magyar gól utáni pacsi a Puskás Arénában. Aki adja: Vida Máté, aki mindjárt kapja: Szalai Ádám. Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI)

A szünetben a Budapesti Honvéd és a Real Madrid névadó legendájáról készített emlékvideót nézhetett a kivetítőkön a publikum, illetve közben kedvenc nótája, A nótás kedvű volt az apám szólt.

A folytatásban lendületesen kezdett a magyar válogatott, helyenként képes volt nyomást gyakorolni a jóval esélyesebb és jobb erőkből álló ellenfél védelmére, azonban komoly helyzetet nem sikerült kialakítani. A 60. perctől a sok csere elkezdte tördelni a játékot, amely ettől kiegyenlítetté vált. A csapatok többnyire mezőnyben futballoztak, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az egyetlen riadalmat az keltette a második félidőben, hogy Kalmár Zsolt megsérült, hordágyon vitték le a pályáról, azaz kényszerűségből kellett lecserélni. Izgalmak az utolsó percekben sem voltak, így egy jóval erősebbnek tartott riválistól elszenvedett minimális különbségű magyar vereséggel nyitotta meg kapuit a Puskás Aréna.

A lefújást követően a magyar szurkolók – miközben elénekelték a Himnuszt – a következő üzenettel bocsájtották útjára az együttest: „Győzelmet Cardiffban, júniusban itt találkozunk”.

Marco Rossi: – Úgy kezdtünk, ahogy Horvátországban, megszeppenve és megijedve. Ennek Walesben nem szabad megtörténnie. Az ellenfél persze nem is a horvát vagy uruguayi csapat lesz, de a hangulat ott is forró lesz. A 20. perctől már úgy hoztuk le a meccset, ahogy azt elterveztük.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Puskás Aréna Uruguay
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés