Hirdetés
Szegeden 2019. november 13. 13:11

Megújul a Máltai-játszótér a Retek utcában

Képriport
Felújítják a város és a Máltai Szeretetszolgálat közös üzemeltetésében lévő játszóteret a Retek utcában. Az önkormányzat a tulajdonában lévő épületet korszerűsítette, a munkával már végeztek, a játékok felújítása a tervek szerint tavaszra készül majd el.

Hirdetés

Közel 20 évvel ezelőtt a Belügyminisztérium és a Máltai Szeretetszolgálat egy programot indított közösségi terek létrehozására. Ehhez csatlakozhattak az önkormányzatok, a szegedi is ezt tette akkor. Ennek a hármas együttműködésnek köszönhetően épült fel a Retek utcában az akkor igen korszerűnek számító játszótér és közösségi tér. Az évek során a Belügyminisztérium kiszállt a finanszírozásból és az az önkormányzatra és a Máltai Szeretetszolgálatra maradt.

A játszótéren található épültet az önkormányzat tulajdonában van és a Tarján rekonstrukciója során megtörtént a felújítása – mondta Nagy Sándor alpolgármester. A munkálatok során energetikai szempontból korszerűsítették az épületet, kialakítottak egy akadálymentesített mellékhelység és egy pelenkázót, kicserélték a burkolatokat, szigetelték a falakat, valamint kívül-belül kifestettek. A beruházás közel 20 millió forintba került és a kivitelező már végzett vele.

Az épület mellett a játszótér játékai is megújulnak. Illésné Nagy Júlianna szakmai vezető elmondta a játékok felújítása november elején kezdődött és a tervek szerint tavaszra fejeződik majd be. A munkálatok során szinte teljesen kicserélődnek a játékok, csak 2-3 kerül vissza a régiek közül. Emellett felújítják a játékok környezetét, új kukák és padokat helyeznek ki, valamint megújul az ivókút is. A felújítást nagyobb részben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat finanszírozza,  melyhez önkormányzati támogatás is társul.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás játszótér Máltai Szeretetszolgálat Nagy Sándor Máltai játszótér Retek utca Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés