Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 13. 14:41

Sárga kukák: három héten belül próbaosztás Szegeden

Értesítik a lakosságot, és három héten belül megkezdik a sárga kukák próbaosztását Szegeden. Megérkezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélye a kukákra.

Hirdetés

Hónapokig áztak és porosodtak a szelektív hulladékgyűjtő edénynek szánt sárga kukák a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén. A városi cég európai uniós pályázaton vásárolta a kukákat, melyekkel a sárga zsákokakt szeretnék leváltani. Ezekbe gyűjthetnék a szegediek hamarosan a szétválogatható hulladékot. A gond csak az volt, hogy az illetékes minisztérium nem reagált a megkeresésekre.

Szeptemberig négy alkalommal kereste a minisztériumot a hulladékgazdálkodás, de nem kaptak választ.

Az ügyben közben kiderült, hogy a Palkovics-minisztérium válaszolt néhány hete, de a válasz „elveszett” Budapest és Szeged között, pontosabban a Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás megkapta a levelet, de a szegedi kukás cég nem. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy most bólintott a minisztérium, mehetnek a sárga kukák a lakosokhoz.

„Három héten belül megkezdjük a próbaosztást” – mondta a Szeged Televíziónak Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodás igazgatója. Felállt a koncepció, a logisztika és az osztócsapatok, de még a lakosságot értesíteni kell előbb – tette hozzá. Azt is elmondta,

a próbaosztást Szentmihályteleken „osztópontos”, Gyálaréten „házhoz menős” megoldással oldják meg. Valószínűleg Szeged többi területén azt a módszert alkalmazzák majd a több tízezer kuka kiosztására, amelyik jobban beválik.

Szegeden 52 ezer darab sárga kukát osztanak ki vélhetően karácsonyig, így senki nem mondhatja onnantól, hogy kényelmetlen neki a szelektív hulladékgyűjtés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: engedély Innovációs és Technológiai Minisztérium kuka sárga kuka Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés