Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 13. 07:11

Terveztetik a gyalogos és kerékpáros hidat Szegeden

Kiírták a pályázatot, az árvízi emlékműhöz terveztetik a szegedi gyalogos és kerékpároshidat Szegeden. A híd tanulmányterveinek és a hozzá kapcsolódó egyéb tervek elkészítése 50 millió forintba kerül.

Hirdetés

Megjelentette a pályázati kiírást a gyalogos és kerékpáros híd terveinek elkészítésére a szegedi önkormányzat.

A híd a Modern Városok Program része, ebben is megállapodott Orbán Viktor és Botka László 2017-ben. A tanulmányterv elkészítésére kedden írták ki a pályázatot, amint ez elkészül, és pénz is lesz rá, akkor lehet ténylegesen beszélni a híd építéséről.

„A hídépítés hosszú folyamat, először tisztázni kell, hogy a folyónak ezen a pontján milyen híd építhető” – mondta a Szeged Televíziónak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. Hozzátette: tisztázni kell azt is, hogy milyen hídnyílás alakítható ki, magyarul, hogyan jutnak majd fel a kerékpárosok és gyalogosok a hídra.

A városvezetés célja, hogy a fejlesztéssel a Fő fasortól az Aradi vértanúk teréig a kapcsolódó úthálózatot is átalakítsa és kiépítse, a megfelelő utak nélkül ugyanis „a levegőben lógna”.

A kiírás tartalmazza, hogy nem csupán előkészítő tanulmánytervet, de megvalósíthatósági tanulmányt és környezeti hatásvizsgálatot is készítenie kell a nyertes pályázónak.

A tervezés első szakaszában el kell végezni a nyomvonalváltozatok elemzését, és ki kell választani az optimális nyomvonalat. A tervezés második szakaszában elemezni kell a szerkezeti kialakításokat, valamint a kiválasztott szerkezettel és az optimális nyomvonallal ki kell dolgozni a döntés előkészítő és a megvalósíthatósági tanulmánytervet, valamint a környezeti hatásvizsgálatot.

A híd lehetséges költségeiről egyelőre semmit nem lehet tudni, az bizonyos, hogy a szolnoki Tiszavirág híd mintegy 2 milliárd forintba került, de a hozzá kapcsolódó teljes fejlesztés összesen ötmilliárdos volt. A szegedi hídról egyelőre az sem biztos, hogy megépülhet, hiszen a vegyes forgalmú déli Tisza-hídról is mélyen hallgat a kormány, amit Orbán Viktor szintén megígért Szegeden 2017-ben.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát a hídról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László fejlesztés gyalogos híd kerékpáros Modern Városok Program Nagy Sándor Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés