Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. november 12. 19:26 Forrás: MTI

Kutyafogathajtó-Eb: tizenkilenc érmet szereztek a magyarok

A Magyarpolányban rendezett kontinensviadalon várakozáson felüli volt a magyar szereplés.

Hirdetés

Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a pénteken kezdődött, Magyarpolányban rendezett kutyafogathajtó-Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a felnőttek között kutyás futásban (canicross) Koris Edina lett Európa-bajnok, Varga Zoltánné kutyafogathajtásban, Paku Dénes pedig dogscooter versenyszámban szerzett aranyérmet. A junioroknál Varga Alma (fogathajtás) és Koncz Réka (kutyás futás), veterán korosztályban pedig Hummel Zoltán (kutyás futás) győzött.

Dér Andrea, a hazai szövetség elnöke elmondta: várakozáson felüli volt a magyar szereplés.

„Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, éppen ezért a legnagyobb siker az eredmények mellett, hogy mindenki lehozta ezt a kontinensbajnokságot sérülés nélkül. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült egy rangos Európa-bajnoksággal öregbítenünk a hazai sportrendezvények sorát” 

– mondta a szövetség elnöke.

A Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó-Eb-n 17 ország legjobbjai vettek részt, a versenyzők szibériai huskyval, alaszkai malamuttal, samoyeddel és grönlandi kutyákkal álltak rajthoz.

(fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság kutyafogat kutyafogathajtás kutya verseny
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés