Hirdetés
Művház 2019. november 12. 18:03

Szegedi fiatal az ország egyik legjobb versmondója

Szirmai Marcell harmadik helyezést ért el a IV. Nemzeti VERSenyen. A Nemzeti Színházban, Budapesten rendezett döntőben 25-en mondtak VERSenyt egymással.
Hirdetés

A 20 éves Ledő Barnabás mind az animációs videoklipjét, amiben Weöres Sándor Kísértet című versét szavalja, mind az élő versmondását tekintve a legjobbnak bizonyult. A második helyezett az erdélyi Borszékről érkezett Elek Ágota, míg a harmadik a 14 éves szegedi Szirmai Marcell lett.

A verseny célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű bemutatása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a kulturális identitás erősítése volt, kiemelt figyelemmel a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára és a közéleti költészetre, valamint Ady Endre és Weöres Sándor évfordulós költők életművére.

Szirmai Marcell nem ismeretlen a szegedi színházbajáró közönség előtt: idén Szeplős szerepében látható a Szegedi Nemzeti Színház színpadán a Valahol Európában című daraban.

Szirmai Marcell így mond Tandorit:Így pedig Ady Endrétől a Dalok a labdatérről című verset szavalja:Kilenc hónap alatt három fordulóban, több mint kétszáz versenyző szavalt. Magyarország mellett a Kárpát-medence minden részéből, Európából és a tengerentúlról is jelentkeztek a VERSenyre. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: irodalom vers IV. Nemzeti VERSenyen Szirmai Marcell