Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. november 11. 15:55

Szabó Sándor: Nem lehet tovább halasztani a harmadik szegedi Tisza-hidat!

Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője a parlamentben napirend utáni felszólalásában határozati javaslatot nyújtott be. Nyugdíjjal kapcsolatos kérdésére nem várt őszinteségű válasz érkezett.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben tett számos ígéretre való tekintettel tovább halasztani nem lehet, a kivitelezés azonnali megkezdéséről gondoskodnia kell – így indokolta határozati javaslatának beadását Szabó Sándor, szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő a harmadik szegedi hídról. Szabó ma a napirend utáni felszólalások idején kért és kapott szót, ekkor mondta el, a szegedi harmadik Tisza-híd megépítése minden kampányidőszakban a figyelem középpontjába kerül, annak megépítése azonban nemcsak politikai ígéret kellene, hogy legyen, hiszen a munka megkezdése már nem tűr halasztást.

Nézze meg Szabó Sándor felszólalását!

A Pénzügyminisztérium államtitkára beismerte, Orbán Viktor juttatásokat vett el a nyugdíjasoktól

Szeged képviselője kérdést is feltett az Országgyűlésben: arról érdeklődött, hogy miként akarják az összes nyugdíjban és szociális juttatásban részesülőnek az elektronikus utalást megoldani. Valóban az elektronikus kifizetéseké a jövő, de ez a kezdeményezés éppen azokat érintené, akik nem véletlenül nem utalással kérik a juttatásokat, hiszen jelentős részben nincs bankkártyájuk, bankszámlájuk, és sokan olyan településen élnek, ahol erre nincs is lehetőség – vélte Szabó Sándor. Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára kijelentette: elvi célról van szó, semmiképpen nem beszélnek kötelező jellegről. Felvetette, hogy a képviselő szerint az a legnagyobb gond, hogy mikor kapják elektronikusan a juttatásokat a nyugdíjban és szociális juttatásban részesülők, miközben az előző kormány elvett juttatásokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP Országgyűlés parlament Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés