Szegeden 2019. november 11. 13:00

Botka László fogadta a brit nagykövetet

Képriport
Sűrű szegedi programot bonyolít hétfőn Nagy-Britannia budapesti nagykövete, Iain Lindsay, akit hivatalában munkamegbeszélésen fogadott Botka László polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Korán kezdődött Iain Lindsay hétfői programja, aki kilenc órakor már a Deák-gimnáziumot kereste fel. A közel másfél órás ottani program keretében a középiskola színháztermében a nagykövet a brit–magyar kétoldalú kapcsolatokról tartott előadást diákoknak és tanáraiknak. Az előadása után középiskolások kérdéseire válaszolt a diplomata.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját a találkozóról!

Iain Lindsay programja ezt követően a Tisza-parton folytatódott, ahol a Juhász Gyula-emléktáblánál elszavalta a költő Milyen volt szőkesége? című versét, értelemszerűen magyarul. A nagykövet – nem először mutatkozik be Magyarországon versmondóként – szavalata kapcsán úgy fogalmazott: legkedvesebb verseinek egyikét mondhatta el Szegeden – nézze meg a Szeged Televízió felvételén!

A Budapesten akkreditált brit diplomata útja innen a városházára vezetett, ahol 11 órától munkamegbeszélésen fogadta őt Botka László polgármester.

A brit nagykövet délután a SZTE rektori hivatalában újra a brit–magyar kétoldalú kapcsolatokról tart előadást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László brit nagykövet Iain Lindsay nagykövet