Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Válságban a püspöki csapat? Háromszor egymás után hasalt a Grosics: Nyíregyháza–Szeged 3–0 (2–0)
Ziccer 2019. november 10. 15:39

Válságban a püspöki csapat? Háromszor egymás után hasalt a Grosics: Nyíregyháza–Szeged 3–0 (2–0)

Tovatűnőben a varázs: egy hét alatt három vereség, 3–9-es gólarány. Ki kell találnia valamit Janeirónak. Vagy marad az egzorcizálás.
Hirdetés

Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0 (2–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 17. forduló, Nyíregyháza, Városi Stadion. Vezette: Zám Zsolt, asszisztensek: Garai Péter, Tőkés Róbert.
Nyíregyháza Spartacus: Jova – Matyi (Gyurján, 70.), Végső, Talabér, Csilus (Tóth Á., 25.) – Cenaj, Szekszárdi, Svedyuk, Kártik – Kovác (Ötvös, 53.), Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Kárász, Tóth G., Deák, Mohl – Pongrácz (Bitó, 68.), Germán (Cigan, 17.), Oláh, Varga – Kóródi, Dragóner (Gajdos, a szünetben). Vezetőedző: João Janeiro.
Gólok: Jova (24. – 11-esből), Svedyuk (33.), Szekszárdi (78.).
Sárga lap: Szekszárdi (45+1.), Pongrácz (65.), Bitó (80.).

Edzőt váltott csapathoz utazni idegenbe nem éppen népünnepély. Pedig ez várt a kék-fekete-zöldekre Spartacusban: miután a Siófok a hétközi fordulóban pacallá verte a Nyíregyházát – 6–1-re kaptak ki a piros-kékek – megköszönték Zoran Spišljak munkáját. Meccselni Lengyel Roland meccselt a Szeged ellen. A tréner eddig is a stáb tagja volt, ismeri a játékosokat, és tavaly már vezetőedzőként is dolgozott. Munkáját a kispadon Ambrusz Árpád segíti asszisztensedzőként, Darabos Balázs erőnléti edzőként és Tuska János kapusedzőként. A csapat felkészítésében Nyíregyháza egyik labdarúgó-legendája, Szatke Zoltán is részt vesz pályaedzőként.

Nem volt hát egyszerű.

Két egykori nyíregyházi támadó kezdett a Szegedben – Germán és Dragóner is volt a Szpari játékosa, a padon ott ült egy harmadik exnyíregyházi is, Gajdos, aki egyébként a tavalyi szezonban Gyulán egyenlített, majd nyert is egykori csapatával, amelyhez ellenfélként utazott ezúttal.

Egész tempósan indult a meccs – felváltva forogtak veszélyben a kapuk, vagy hogy szokták ezt mondani. A 23. percben a Szeged egyik, ha nem a legjobbja, Takács kapus hozott össze egy tizenegyest, amit a „portástárs”, Jova értékesített is, 1–0. Támadásban maradt a Spartacus, Dragóner nagy helyzetben passzolt mellé a 28. percben, majd öt perccel később megduplázta előnyét a Nyíregyháza: szegedi szögletet húzott le könnyedén Jova, majd a kidobásával gólpasszt adott, bár ezt akkor még nem tudhatta – Svedyuk ugyanis a kidobással futott, amíg érdemben bírt, majd körülbelül harminc méterre a szegedi kaputól savasodni kezdhetett, mert ahelyett, hogy továbbvitte volna, utolsó erejéből kapura lőtt, nem várt sikerrel: sistergős bomba lett belőle, amely a jobb felsőben kötött ki. Hogy ne két gólos hátrányban menjenek be pihenni a szegediek arról Oláh tehetett volna a félidő végén, de öt méterről végül mellé lőtt.

Megnyomták a kék-fekete-zöldek a második félidő elejét a gyors szépítés reményében:

  • előbb Mohl lőtt kapásból fölé az 54. percben,
  • majd Kóródi lőtt mezőnygólt a 60.-ban,
  • hogy Jova hatalmas bravúrral védte Kóródi újabb lövését a 64. percben.

A 78. percben befejeződött a meccs: Szatke Zoltán szelleme lebegett a szegedi tizenhatos fölött egy Spartacus-szögletnél, Szekszárdi pedig lemásolta az egykori 2-es „névjegyének” számító bólintást, és a kapuba fejelt.

Ezután már tényleg csak a szépítésért ment a Grosics, de ezúttal az sem jött össze: előbb Mohl lőtt újra fölé, majd Jova ezúttal Gajdos lövését védte mesterien.

Egy hét alatt három meccset nem bírnak játszani a fiúk, ez most kiderült. Ahogy az is, hogy vannak, lehetnek olyan szériák ebben a bajnokságban, amikor semmi nem sikerül. Egyenlíteni tud a csapat, de meccset megfordítani nem. Azaz a Grosicsnak különösen fontos, hogy megszerezze a vezetést, különben a jelek szerint nincs esélye még az egy pontra sem.

Most újra válogatott szünet jön, 24-én meg az emtéká. Lesz idő felkészülni.

Update: szó szerinti edzői nyilatkozatok a Nyíregyháza Spartacus Facebook-oldaláról:

Lengyel Roland: – A stáb ezt a győzelmet Zoran Spišljaknak ajánlja, egy nagyon rendes embert ismertünk meg a személyében, akivel együtt dolgozhattunk. A kieső zónában vagyunk, a célunk az, hogy elkerüljünk innen. Az emberségről szólt ez a meccs, szerettünk volna bizonyítani. Két napunk volt, hogy „rendezzük a fejeket” egy 6–1-es vereség után, és tíz sérültünk van, az ifiből hoztunk fel játékosokat, egyikük hetven percet játszhatott, remekül teljesített. Mindenki nagyon harcolt a csapatért, a másikért, tette a dolgát, ez szerencsére eredményben is megmutatkozott. Két hét múlva még erősebbek leszünk! Sok sikert a Szegednek, egy jó Szegedre szüksége van a magyar futballnak.

Joao Janeiro: – Bizonyos statisztikák alapján az egyik legjobb csapat vagyunk, de az számít, ki lő gólt. A pálya mély talaja nem segítette a játékunkat, a Nyíregyháza változtatott a kezdőn is az utolsó pillanatban. Büntetőhöz segítettük ellenfelünket, a harmadik gól előtt is eladtunk egy labdát, ez nem fér bele. Gratulálok a Nyíregyházának, amely mindenáron győzni akart.

Nézze meg az összefoglalót! Így vérzett el rengeteg széknek öltözött néző előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Nyíregyházán

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia Nyíregyháza Nyíregyháza Spartacus