• Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Főállású anyaságot vezetne be a Mi Hazánk: négy gyerek, középfokú végzettség és büntetlen előélet kellene hozzá
Túl a városon 2019. november 9. 15:31 Forrás: MTI

Főállású anyaságot vezetne be a Mi Hazánk: négy gyerek, középfokú végzettség és büntetlen előélet kellene hozzá

A párt szerint a kormány jelenlegi családpolitikája elégtelen a népességcsökkenés megállításához.
Hirdetés
Hirdetés

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese szombaton budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nyolc év után 2019 az első év, amikor nem csak a születésszám, hanem a termékenységi ráta is csökkenni látszik. Ugyanakkor, a felmérések szerint a fiataloknak a 70 százaléka, csak egy-két gyermek vállalása mellett tartja megvalósíthatónak a munka és a család összeegyeztetését – tette hozzá.

Mint mondta, a Mi Hazánk négy gyermek vállalása esetén vezetné be a főállású anyaságot, ám ennek feltétele volna a többi között a középfokú végzettség és a büntetlen előélet.

Szerinte a népességszám csökkenésének az is oka, hogy 31-32 éves korra tolódott ki a nők gyermekvállalásának ideje. Ennek megváltoztatásához elengedhetetlen a családbarát felsőoktatás és a családbarát pályakezdés feltételeinek megteremtése – mondta Dúró.

Arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy a Momentum képviselői Romániában és Szlovákiában a helyi liberális pártok jelöltjeit támogatják a helyi magyar pártok jelöltjeivel szemben az államfőválasztáson, az elnökhelyettes úgy fogalmazott: elképesztő az a hazaárulással is felérő SZDSZ-es tempó, amit a Momentum megenged magának. Minden magyar politikusnak és közéleti szereplőnek a magyarság összetartozását kellene elsődleges szempontnak tekintenie – fűzte hozzá.

Ugyancsak kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a Mi Hazánk képviselői országosan, vagy bármelyik önkormányzatban együttműködnének akár a Fidesszel, akár az ellenzéki pártokkal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!