Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. november 9. 10:57 Forrás: MTI

George W. Bush szerint az Egyesült Államok ma bizonytalan helyzetben van

A rendkívül ritkán megszólaló volt amerikai elnök a Fox televíziónak adott hosszú interjút péntek este. Mostanában amúgy festeni szokott, kiállítása is nyílt a minap.

Hirdetés

Az exelnök kifejtette ugyan, hogy arra számít, az ország helyzete magától helyrebillen, de hozzátette, előfordulhat, hogy ő ezt már nem éli meg. Bush a texasi Crawfordban lévő birtokáról adott interjút Dana Perinónak, a Fox televízió szerkesztő-műsorvezetőjének, aki korábban éppen az ő sajtófőnöke volt a Fehér Házban.

Perino először az édesapja politikai örökségéről faggatta a volt elnököt, hiszen a néhai George H. Bush volt az amerikai elnök akkor, amikor 30 évvel ezelőtt megkezdődött a berlini fal lebontása. Ifjabb Bush, aki az Egyesült Államok 43. elnöke volt, úgy gondolja, édesapja „mesteri munkát végzett szövetségeseivel karöltve a békesség, vagy legalábbis a békesség lehetőségének megteremtése érdekében”.

Bush arról is beszélt, hogy szerinte kaotikus politikai légkör uralkodik ma az Egyesült Államokban. Ám ugyanakkor optimistának is tartja magát, mert a történelem tapasztalatai szerint a politikai polarizálódáson mindig sikerül úrrá lenni. 

„Optimista vagyok a jövőt illetően, hiszen a demokrácia képes az öngyógyításra”

– mondta, hozzátéve, hogy nem most fordul elő először az amerikai történelemben, hogy az ország bizonytalan időszakot él meg.

„Azt valószínűleg már nem érem meg, hogy lássam az unokáim gyarapodását, de meggyőződésem, hogy az a világ, amibe ők belépnek, egyedülálló lesz, és rengeteg lehetőséget kínál majd” – mondta Bush.

A volt elnök tartózkodott attól, hogy nyíltan bírálja Donald Trump elnököt, mint ahogyan Trump megválasztása óta mindig is távol tartotta magát a politikától. A 73 éves George W. Bush amióta visszavonult a politikától, festészetet tanul. A napokban nyílt portré-festményeiből kiállítás a washingtoni Kennedy Központban.

(Nyitókép: Donald Trump, mielőtt az elnöki különgépbe /Air Force One/ 2017-ben. fotó: AP)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyesült Államok Donald Trump George H. Bush George W. Bush republikánus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés