Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Jászapáti Petra országos csúcsot döntött 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupán
Ziccer 2019. november 9. 09:32 Forrás: MTI

Jászapáti Petra országos csúcsot döntött 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupán

A 20 éves szegedi versenyző a montreali selejtezőben Bácskai Sára Luca három éve felállított országos csúcsát szárnyalta túl.
Hirdetés

Jászapáti Petra egy hete 500 méteren a saját rekordját adta át a múltnak Salt Lake Cityben, ezúttal pedig, a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának második, Montrealban zajló állomásának pénteki versenynapján elért 1:28.898 perces idejével közel fél másodpercet faragott az 1:29.369 perces régi csúcson.

Jászapáti mellett az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang vette százszázalékosan az előcsatározásokat, mindhárman 500 és 1000 méteren indultak és jutottak túl a selejtezőn a kanadai városban. Rajtuk kívül a szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba 1500 méteren elődöntőbe, míg az ausztrál születésű Lockett Deanna 1000 méteren negyeddöntőbe jutott. A többi magyar még a reményfutamokban próbálkozhat.

A váltók közül a vegyes és a női is kiesett a negyeddöntőben, előbbit szabálytalanság miatt kizárták, utóbbi pedig futamában utolsó, negyedik lett, így nem jutott tovább. Az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó férfi staféta viszont futammásodikként továbblépett a legjobb nyolc közé.

Szombaton az 1000 és 1500 méter, valamint a vegyesváltó küzdelmeivel folytatódik a vk-viadal, vasárnap pedig az 500 mellett újabb 1000 méteres verseny lesz a férfi és női staféták fináléi mellett.

(Nyitóképünk illusztráció, egy 2018 márciusi versenyen készült. fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jászapáti Petra Kanada országos csúcs rövidpályás gyorskorcsolya világkupa