Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 7. 17:12

Világszínvonalú fejlesztés Szegeden

Képriport
Közel egy milliárd forintos fejlesztést valósított meg Szegeden a Bodrogi Bau Kft. A beruházásnak köszönhetően egy világszínvonalú, Kelet-Európában egyedülálló polisztirol-szigetelőanyagokat gyártó gépsor kezdte meg működését.

Hirdetés

Ma avatták fel Szegeden a Bodrogi Bau Kft. teljesen körűen automatizált, robotozált szigetelőanyag gyárát. Az uniós forrásból és saját erőből megvalósított, közel egymilliárd forintos beruházás keretében a cég 40 ezer négyzetméteres Szatymazi utcai telephelyén két, összesen 4 ezer négyzetméteres üzemcsarnok épült fel. Ezekben gyártják az építkezéseken használható polisztirol szigetelőanyagokat.

A cég tulajdonosa, Bodrogi Ferenc elmondta,

a beruházással egyszerre három célkitűzést szerettek volna megvalósítani, egyrészt a gyártókapacitás bővítését, másrészt a termékek minőségének javítását, és nem utolsó sorban a környezet védelmét.

Hangsúlyozta a jó szigetelőanyagoknak köszönhetően a háztartások jelentős energiát takarítanak meg nyáron az épület hűtésekor, télen pedig a fűtéskor. Az energiahatékonyságnak köszönhetően pedig csökken a károsanyag kibocsátás.

A most átadott gyártósor világszínvonalú, Magyarországon, de még Kelet-Európában is egyedülálló. A technológia automatizált és majdnem teljesen robotizált.

Hadar Attila igazgató kiemelte, a berendezés az irodából, számítógéppel irányítható és a vevői igényeknek megfelelően tudják beállítani a gyártás, amely ezt követően, szinte emberi kéz érintése nélkül készíti el a terméket.

Az új gépsor, egy közel száz kilós szigetelőanyag tömböt 3 és fél perc alatt készít el, majd azt a másik berendezés a kívánt méretre vágja és csomagolja. Évente közel 500 ezer köbmétert tudnak legyártani a fejlesztésnek köszönhetően. A kész terméket az ország minden pontjára szállítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bodrogi Bau fejlesztés szigetelés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés