Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. november 7. 15:49 Forrás: MTI

Két hónap alatt 127-en haltak meg az ország közútjain

Vörös kódot adott ki a rendőrség.

Hirdetés

Szeptembertől rohamos hanyatlásnak indult a közlekedési morál, két hónap alatt 127-en haltak meg az utakon az országban – közölte csütörtökön az MTI megkeresésére a rendőrség. Az elmúlt időszak baleseti adatai miatt úgynevezett vörös kódot adtak ki.

A vörös kód egyfajta figyelemfelhívás, hogy a „közlekedők legalább egy pillanatra megálljanak és elgondolkozzanak: mindenkit várnak haza és a balesetekben érintett lehet bárkinek a hozzátartozója” – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A rendőrség, ahogy eddig is, ezután is határozottan fellép a jogsértésekkel szemben, és minden olyan eszközt alkalmazni fog, ami gátat szabhat a kedvezőtlen folyamatoknak. Példaként említették, hogy tavaly óta nem jelentik be előre az ellenőrzések helyét és idejét. Ennek hatására a baleseti adatok kedvező irányba változtak. A tendencia azonban eddig tartott: idén szeptembertől rohamos hanyatlásnak indult a közlekedési morál – tették hozzá.

2019 szeptemberében 56-an, októberben 71-en vesztették életüket közúti közlekedési balesetben.

„Minden baleset-megelőzési kampány, erőfeszítés kevés, ha a közlekedők ennek a negatív folyamatnak a megfékezésében nem partnerek” – hangsúlyozták.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset halálos baleset közlekedés közlekedésbiztonság Országos Rendőr-főkapitányság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés