Hirdetés
Szegeden 2019. november 7. 13:23

Zöld rendszámos parkolás: minél kevesebb autót akar a belvárosban Szeged

Szeged történelmi belvárosa a méreteinél fogva nem bírja el az ingyenes parkolóhelyeket, ezért nem tervezik az ingyenes parkolás bevezetését a zöld rendszámos autók esetében.
Hirdetés
Hirdetés

A magyar nagyvárosok többségében ingyen parkolhatnak a zöld rendszámos, tehát az elektromos autók. Szegeden viszont nem környezetvédelmi kérdés, hogy nincs ingyenes parkolás, hanem hely kérdése: a belvárosban kevés a parkoló, igaz, a belvárost nem is erre találták ki – vázolta a lényeget Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester.

Azért van a parkolási díj, hogy ösztönözze az autósokat a rövid ideig tartó helyhasználatra. Ha a zöld rendszámos autók ingyen parkolnának, akkor akár napokra is elfoglalnák a parkolóhelyeket – magyarázta  a zöld rendszámos autók ingyenes parkolásának problémáját Nagy Sándor.

„Meggyőződésem, hogy mi csináljuk jól. A város úgy tudja a parkolást szabályozni, hogy pénzt kér érte. Így csak addig foglalják a helyet a járművek a belvárosban, amíg szükséges”

– tette hozzá az alpolgármester, reagálva azokra a cikkekre, amelyek ellentmondást vélnek felfedezni a Zöld Város Program és aközött, hogy nem jár ingyenes parkolóhely a zöld rendszámos autóknak a városban.

Nagy Sándor azt is elmondta: sokféle társadalmi igényt ki kell elégíteni ezen a téren.

A szegediek csillapított forgalmú, sétálható belvárost is szeretnének, több fát és virágot is szívesen látnának,

míg mások több parkolóhelyet akarnak a belvárosban. Ez utóbbi több autóval is jár, ami sok szempontból nem előnyös.

A zöld rendszámos autók ingyenes parkolása egyébkén csak addig fenntartható, amíg nem nő nagyot az elektromos autók száma. Mivel azonban egyre több ilyen autó van, ezért a jövőben a "sétáló belvárosoké" lehet inkább a megoldás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elektromos autó Nagy Sándor parkolás