Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Oda a hazai veretlenség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 1–3 (0–1)
Ziccer 2019. november 6. 21:43

Oda a hazai veretlenség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 1–3 (0–1)

Az exbékéscsabai Birtalan Botond duplájára és Szedlár szimplájára csak Germán tudott válaszolni büntetőből. „Varázstalanították” a püspöki stadiont az angyalföldiek. Ahogyan a megyei lap is írta: „a vendégek a félidőben vezettek, majd növelték az előnyüket, és nyertek”.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 1–3 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum stadion, 5100 néző, vezette: Berke Balázs (Albert István, Csatári Tibor)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Kárász, Moga, Deák I., Mohl – Jovanovic (Pongrácz, 61.), Oláh G. – Germán, Varga Sz. (Bitó, 66.) – Gajdos (Andorka, a szünetben), Kóródi. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Vasas: Bősz – Szivacski, Tóth B., Hajdú – Terbe, Kovács (Köböl, a szünetben), Szatmári, Hinora, Lakatos – Szedlár, Balajti (Birtalan, 40.). Vezetőedző: Szanyó Károly.
Gólszerzők: Germán (90., 11-esből), ill. Szedlár (24.), Birtalan (55., 62.).

Amolyan „középházi” rangadót rendeztek este az NB II. 16. fordulójában, a szegedi a Szent Gellért Fórum stadionban, ami nagyjából 20 óra 45 percig bevehetetlen erőd volt. Eddig ugyanis nem veszített mérkőzést új stadionjában a Szeged-Csanád.

A sima Vasas-győzelem fájdalmas, ugyanis egy percig sem volt kétséges. Nem ezt várta a találkozóra kilátogató 5100 szurkoló, ez bizonyos. Jóval nagyobb küzdelemben illett volna elveszíteni a hazai veretlenséget.

Ráadásul Garai kolléga duplán is szomorkodhat ma, hiszen szűkebb pátriája csapatát, a Nyíregyházát lényegében beledöngölték a siófoki stadion gyepébe. Reméljük, legalább nem tette meg Tippmixen vendégre.

A szegedi rangadóra visszatérve: Szedlár a 26. percben szerzett vezetést, egy beadásra jól érkezve. Erőtlen szegedi támadások következtek, de a félidő végén is majdnem baj történt: Birtalan alig maradt le egy Szedlár-passzról.

A szünet után sem játszott jobban a püspöki csapat. A félidő végén a fonalat keresgélő Birtalan végül elkapta, amit keresett: a kitámadó szegedieket lekontrázta a Vasas, Birtalan egyedül tört kapura, ő pedig van olyan jó játékos, hogy ne hibázzon, 0-2 volt az 55. percben. Ezután jött a harmadik csapás: a 62. percben a saját 16-osán belül veszített labdát a Szeged, és Birtalan ismét igazolta, hogy nem véletlenül volt korosztályos válogatott: 0-3.

A végén Germánnak azért összejött egy gól: a lefújás előtt nem sokkal megítélt büntetőt értékesítette a 90. percben.

Javítási lehetőség vasárnap a ma csúfos és megalázó vereséget szenvedő Nyíregyházán. Garai kolléga valószínűleg már most kétségbe van esve, mi lesz abból a meccsből. Kiderül például, hogy a nyíregyházi csapat mezét lehet-e kapni férfiban is, vagy csak kislányokra gyártják.

A Szeged-Vasas meccseknek nagy hagyománya van, érdemes megnézni 1989-ben milyen kiélezett mérkőzést láhatott a sportszerető közönség a régi SZEOL-pályán.

c.s.z.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia Szent Gellért Fórum