Ziccer 2019. november 5. 20:38

Tűzzel játszottunk: Mol-Pick Szeged–Gyöngyös 31–28 (15–19)

Ahogy az utóbbi időben megszoktuk, gyengén kezdtek a szegediek, de ezúttal az első tíz perc után sem lett könnyebb a Gyöngyös elleni bajnoki meccs. A félidőben néggyel vezettek a vendégek, de a második félidőben helyreállt a világ rendje és nyertünk.
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő rajtot mutatott be a találkozón a gyöngyösi csapat, 15 perc után a szegediek 5-12-es állást láthattak, ha felpillantottak az eredményjelzőre. A Mol-Pick Szeged arénájába ritkán látható számsorrendnek a rengeteg hiba és a gyenge támadásvezetés mellett az enervált védekezés is az oka volt. A félidő második 15 perce viszont már jobban sikerült: 7 gyöngyösi gólra 10 szegedi válasz jött, így „csak” néggyel közte vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben 11 perc játék után kezdhettek megnyugodni a mieink, ekkor döntetlenre állt a találkozó. Jött egy gyöngyösi leolvadás, amit kihasznált a felpörgő Pick és a 47. percben már 26-23 volt az állás. Tizenhét perc alatt mindössze 4 gólt lőtt a Gyöngyös, míg a mieink 9-szer voltak eredményesek. Az utolsó 13 percben már oda-vissza estek a gólok, 31-28-nál ért véget a mérkőzés.

A találkozó fontos pozitívuma, hogy ismét pályára léphetett Stefán Sigurmannsonn, aki hetek óta hiányzott sérülés és betegség miatt.

Érdekesség, hogy – a Veszprémen kívül – utoljára 1992-ben az Elektromos tudott győzni Szegeden, ennek az emléke sejlett fel a találkozó szünetében.

A mérkőzés után Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője gratulált a Gyöngyösnek a szoros mérkőzéshez. Pastor a Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés okozta fáradtságot és a következő BL-meccset emelte ki a gyenge első félidő legfőbb okaként. „Védekezés és kapusteljesítmény nélkül nagyon nehéz játszani” – kritizálta játékosait Pastor az első félideji teljesítményük miatt. Pozitívumként említette az első félidő végi játékot és a második félidőben látott fegyelmezett, pontosabb játékot. „Ma a tűzzel játszottunk, remélem, tanulunk belőle a következő meccsekre” – tette hozzá.

Konkoly Csaba azt mondta: szerették volna megmutatni Szegeden, hogy mit tudnak. A bajnokságban harmadik helyen álló Gyöngyös vezetőedzője hozzátette: a Szeged védekezésének minden elemére találtak válaszokat és megoldásokat, és erre büszke lehet a csapata. A második félidőben gyermeteg hibákat vétettek, amit a Szeged megbüntetett, de gratulált a csapatának ahhoz, hogy megszorította a Mol-Pick Szegedet.

A találkozót követő sajtótékoztató:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged NB I