Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi pontszámító és elemző rendszert használ a világ egyik legjobb dartsjátékosa
Szegeden 2019. november 5. 19:12

Szegedi pontszámító és elemző rendszert használ a világ egyik legjobb dartsjátékosa

A szegedi Scolia Technologies Kft. az idei Dél-Alföldi Innovációs Díj egyik idei nyertese. A cég automatikus pontszámító rendszerét az ötszörös világbajnok dartsjátékos Raymond van Barneveld is használja.

Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen, tíz éve alapított elismerését kedden adták át a magyar tudomány ünnepének szegedi rendezvényén.

Gyimóthi László, a Scolia Technologies Kft. alapító ügyvezetője elmondta, az évtizedek óta változatlan formában játszott, világszerte népszerű darts fémnyilakkal játszott változatánál nem létezett automatikus pontszámítás, ellentétben az elektronikus táblán játszott műanyagnyilas változattal.

A cég által kidolgozott megoldással három kamera és egy képfeldolgozó egység segítségével valós időben képesek detektálni a dobások pontértékét.

Az új, nyár óta kereskedelmi forgalomban is kapható rendszer – szakítva az eddigi módszertannal –

nem az elért pontszámokat, hanem a dobott koordináták elemzését helyezi fókuszba. Ez sokkal mélyebb analízist tesz lehetővé nemcsak a játékosok, hanem az edzők számára is, és számos kiegészítő szolgáltatás is kapcsolható hozzá.

Gyimóthi László közölte, a Scolia rendszerét használja az ötszörös darts világbajnok, Raymond van Barneveld is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: darts Dél-Alföldi Innovációs Díj Raymond van Barneveld Scolia Technologies Kft.