Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Ilyen lesz a felújított Móra Ferenc Múzeum – már látható a homlokzat egy része
Művház 2019. november 5. 17:50

Ilyen lesz a felújított Móra Ferenc Múzeum – már látható a homlokzat egy része

Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a vár és kőtár felújítása. A múzeum felújított homlokzatának első szakaszai már kibukkantak az állványzat mögül.

Hirdetés

Folyamatosan dolgoznak a múzeum homlokzatán, a tetőn, a vár körül elbontották a kerítés egy részét, és folynak a belső munkálatok is. A múzeum falai kétféle színt kaptak, az ablakok pedig zöld színűek lettek. 

A munkálatok része a Móra-múzeum kiállítóhelyének, a vár és kőtárnak a felújítása is. Az épület körüli kerítés egy részét elbontották, rendezik a terepet, valamint az épületen belül is dolgoznak.

A múzeumépület földszinti nagytermét, amelyik egykor a természettudományos kiállításnak adott helyet, már összenyitották a szomszédos kisebb teremmel, ahol foglalkoztató helyiséget alakítanak ki. Az új interaktív természettudományi kiállítás az Alföld és a Tisza élővilágáról a meglévő galéria felhasználásával, de kibővített területen várja majd jövő tavasztól a látogatókat. A korábbi irodák és a Móra-kiállítás helyén kibővített területen egy új, interaktív állandó Móra Ferenc kiállítás kap majd helyet. A múzeum neoklasszicista stílusú épületének homlokzata mellett megújul a tetőhéjazat és korszerű villámvédelmi rendszert is kiépítenek. Emellett egy kilátó is épül a következő hónapokban a múzeum tetejére, amelyről a folyó teljes kanyarulatát meg lehet majd csodálni.

Szeged összesen 899 millió forint uniós támogatásból és 500 millió forint önerőből újítja fel a múzeumot, a várat és a kötárat, valamint a környezetüket.

Az elmúlt hónapokban kétszer is megnéztük a Móra-múzeum felújítását. Júliusban a vésőké és a kalapácsoké volt a főszerep, szeptemberben pedig már elkészült az alagsori látványtárba vezető lépcső. A fejlesztés január közepén zárulhat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés felújítás Móra Ferenc Múzeum turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés