Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tisztítják az ivóvízhálózatot kedd és szerda éjjel Szegeden és Algyőn: itt van, hol kell figyelni a csapvízre
Szegeden 2019. november 5. 15:39

Tisztítják az ivóvízhálózatot kedd és szerda éjjel Szegeden és Algyőn: itt van, hol kell figyelni a csapvízre

Algyő teljes területét, Szegeden pedig az északi, északkeleti városrészeket érintik a munkák.

Hirdetés

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatást végez november 5-én és 6-án éjszaka az 1000 milliméteres ivóvíz-távvezetéken.

Az Algyő vízellátását elsődlegesen biztosító vezetéken az Északi Vízműtelepről érkezik az ivóvíz a településre, valamint Szegedre, így 

az éjszaka tervezett munkák Algyő mellett Szeged északi, észak-keleti részét érintik: Baktót, a baktói kiskerteket, Petőfitelepet, Tápét, Tarjánt, Makkosházát és Fodorkertet.

A mosatás során, este tíz és reggel hat óra között átmeneti nyomáscsökkenés és vízhiány következhet be, továbbá a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet. Ülepítés után az ivóvíz iható, azonban a Szegedi Vízmű azt javasolja, hogy a munkálatok megkezdése előtt, akinek szüksége van rá, vegyen magához megfelelő mennyiségű vizet. Praktikusan ez azt jelenti, hogy akinek szüksége van rá, engedjen a csapból magának éjszakára például egy üvegbe.
 
A cég továbbá azt kéri az érintett területek lakosaitól, valamint intézményi és ipari fogyasztóitól, hogy a jelzett időszakban vízzel üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Algyő ivóvíz ivóvízhálózat Szegedi Vízmű Szegedi Vízmű Zrt. víz vízvezeték