Hirdetés
Túl a városon 2019. november 5. 13:51 Forrás: MTI

Áfamentessé tenné a tűzifát a Mi Hazánk

Mert a párt szerint a fával fűtő családok teljes egészében kimaradtak a rezsicsökkentésből.

Hirdetés

Apáti István, a párt politikusa, formailag független országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy az intézkedés elenyésző veszteséget jelentene a költségvetésnek, viszont óriási segítség volna az érintett háztartásoknak.

Szerinte egy átlagos méretű vidéki családi ház tűzifaszükséglete egy fűtési szezonban 100 mázsa, ami minimum 300 ezer forintnyi kiadást jelent egy családnak, kemény tél esetén ugyanakkor ez a költség elérheti a félmillió forintot is.

Apáti elmondta, a Mi Hazánk ezért törvényjavaslatot nyújt be az áfamentesítés érdekében, és egy olyan rendelet megfogalmazását is javasolják, ami az áfamentesség mellett kedvezményes árú tűzifát is biztosítana azon nagycsaládosoknak, akik munkahellyel és munkajövedelemmel rendelkeznek. Azokon viszont, akik a költségvetési erőforrásokat „parazitaként próbálják elszívni”, nem kívánnak segíteni – tette hozzá Apáti István.

A Mi Hazánk hasznosnak tartaná azt is, ha a közmunkások, a közmunka keretében segíthetnének az idős, beteg vagy egyedülálló emberek tűzifaellátásában. A Mi Hazánk Ifjai példát kívánnak mutatni, ezért országos akciót indítanak, amelynek keretében több településen segítenek az idős embereknek a tűzifa szállításában, felaprításában, raktározásában – mondta a politikus.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: áfa Mi Hazánk Ifjai Mi Hazánk Mozgalom tél tűzifa