Hirdetés
Ziccer 2019. november 3. 18:44

Bedaráltuk őket! Mol-Pick Szeged–RK Celje PL 31–24 (14–14)

Idegesen, döcögősen kezdett a Pick, hárommal is vezetett a Celje az első percek után, de felőrölték szlovén ellenfelüket a mieink. Bombachoz, Bánhidihez, Zsitnyikovhoz és Radivojevichez a második félidőben Canellas, Alilovic, Stepancic és Gaber is felnőtt, így nem volt kérdéses a vége.

Hirdetés

Kilenc meccset játszik a Mol-Pick Szeged novemberben, a sorozat első állomása volt a Celje elleni Bajnokok Ligája mérkőzés. Juan Carlos Pastor a találkozó előtt azt mondta: sok problémával küzdöttek a héten, többen betegek és sérültek voltak. A Pick mestere a Celjéről azt mondta: fiatal, harcos és veszélyes csapat.

Sigurmannsson nélkül, de Henigmannal a csapatban állt fel a Celje ellen a Szeged. Bodó karsérüléssel, Maqueda bekötött kézzel várta a találkozót. Utóbbi Rostával ütközött edzésen, Rostának emiatt a feje sérült.

Döcögősen kezdte a mérkőzést a Mol-Pick Szeged, több áthúzást és passzt is megakadályoztak a szlovének, az első támadás a vendégkapus védésével zárult. Az első gólt Josip Šarac szerezte a túloldalon (0-1). A Pick második támadása sem sikerült, de hibáztak a celjeik is.  Hatosfalas védekezéssel kezdett a Celje, Bánhidit szorosan fogták. Zsitnyikov bejátszása ezúttal sem jó, jöhetett a Celje. „Ideges kezdés.” Megint gólt lőtt a Celje (0-2), de gyorsan szépítettünk Zsitnyikov révén (1-2). Újabb könnyű gólt lőttek a szlovének Šarac révén, majd Radivojevic lőtt csúnyán mellé szélről. Gal Marguč is szélről eredményes, de ez nem jó a Picknek (1-4). Bánhidit gyömöszölték, hetes. Radiojevic bevágta (2-4). Diogo Silva jó passzát Patric Leban lőtte be, Bombac tehetetlen volt (2-5). Bánhidit ismét legyűrték, de csak szabaddobást kaptunk, Zsitnyikov szép támadás végén szinte szélről lőtt gólt (3-5). Diogo Silva lőtt rosszul, az ellentámadásból jöhetett a Pick a 8. percben. Bánhidi próbált betörni, de lökték, újabb büntető. Radivojevic ezt is a jobb felsőbe küldte (4-5). Hosszan támadott a Celje, de emelték a bírók a kezüket passzív miatt, a lövést elkapkodták a szlovének. Egyenlítésért ment a Pick a 11. perc közepén. Kasparek átlövésből szépet lőtt, egyenlő! (5-5).  

Kasparek tüntette el az egyik celjeit, de csak szabaddobást kaptak. Gaber is szabálytalankodott, de csak sárgalap. Alilovic védett hatalmasat egy szélső betörésből leadott lövés után. Érdekes jelenet: Kasparek sípszót hallott, letette a labdát, de nem fújt senki. Az ellentámadásból leadott lövést megint védte Alilovic Kodrin hibázott ismét. Támadott a Pick, Bombac indította a figurát, Bánhidit megint legyűrték, hetes. Radivojevic ezt is bevágta, 15. percben vezetett először a Pick (6-5). Időt kért Tomaž Ocvirk, a Celje vezetőedzője. Poteko kapott jó bejátszást, Canellast átverték, gól (6-6). Zsitnyikov „kényszerítőzött” az egyik celjeivel, akiről visszapattant a labda a bejátszási kísérlet után. A szegedi átlövő köszönte szépen, be is ment vele ziccerbe, és a kapuba lőtt (7-6). A túloldalon hosszú támadás a celjeiektől, a végén Šarac lőtt hatalmas gólt (7-7). Nehéz meccs. De jön Zsitnyikov, aki nagy góllal válaszolt. Ez volt a negyedik neki (8-7). Groselj betörése és Bombac szabálytalansága eredményezett egy hetest, amit Razgor előbb a kapufára, majd a kapuba vágott. Elpilledtünk egy kicsit (8-8).

Zsitnyikov ezúttal nem talált kapuba, az ellentámadásból Razgor gólpasszát vágja a kapuba a csapattársa. Megint vezetett a Celje (9-8). Bombac hatalmas gólt lőtt (9-9), de Groselj is betalált. (9-10). Zsitnyikov futtából, talpról a kapus kezébe. Az ellentámadásból megint Groselj ügyeskedett (9-11). Pastor időt kért. Viszonylag nyugodtan magyarázott Mister Mester. Bánhidinek ment egy bejátszás, lökték, de nincs fújás, a labda szerencsére miénk maradt. Rossz bejátszás Bánhidinek, de szándékos láb miatt két perc a szlovénnek. Bánhidi lőtt, nem gól ez sem. 24 perc alatt 9 gól, nagyon karcsú. Újabb passzív támadás a Celjétől, Razgor Bombachoz passzolt, aki felvitte, passzolt egyet Bánhidinek, aki visszatette, Bombac meg belőtte (10-11). Lépéshiba miatt elvették a szlovénektől. Az ellentámadásból Bánhidi lőtt remek gólt Bombac fantasztikus hátmögötti passzából (11-11). Rakita ment be a bal szélről, és ha már ott volt gólt lőtt a 18 éves szélső (11-12). Canellas jó passza Källmannak a szélre, ami ziccer és gól. (12-12). Kapaszkodtunk a félidő végén, 2 és fél perc volt hátra ekkor. Hibáztak a szlovének, elfutott a Pick, de belenyúlt Canellas lövésébe egy védő. Érdekesség 20 és 25 százalékkal védett Alilovic és Ferlin. Eladtuk, Razgor indult, gól. (12-13). De jött Radivojevic a szélről egy góllal. Nagyon kellett! (13-13). Rakitára jött ki megint a szlovén figura, de Alilovicot most nem tudta átverni. Hatalmas kínai figura! Stepancic kapott remek labdát, és lőtt gólt  (14-13), de rohantak a szlovének, és lőttek gólt Groselj révén (14-14).

Az első félidőben olyan érzésünk lehetett, hogy mindenki jól végezte a dolgát a Picknél, de az eredmény nem ezt tükrözte. Bombac, Bánhidi, Radivojevic és Zsitnyikov sokat volt játékban, de a többiek egyelőre csöndesebbek. Távoli lövésekből is kevés van, Bodó nagyon hiányzott. Indításból egyik csapat sem lőtt gólt, gyors és könnyű gólokból kevés volt a meccsen az első félidőben. Mindkét kapus 22 százalékkal védett az első 30 percben.

Zsitnyikov az első félidőben villogott (fotók: MTI/Ujvári Sándor)

Alilovic védésével kezdünk, Diogo Silvát semlegesítette. Gaber lőtt gólt a túloldalon (15-14). Gyors, könnyű gól, ezt kértük a szünetben. Šarac lőtt fölé, az ellentámadásból Stepancic, Radivojevic és a kapu volt a labda útja (16-14). Először volt kettő a különbség ide. Šarac elégeli meg, talpról lőtt gólt. Alilovic dühöngött egy sort (16-15). Bombac ütközött Potekóval, utóbbi mehetett két percre gondolkodni. Canellas előtt volt hatalmas rés, lőtt is egy gólt a spanyol (17-15). Diogo Silva és Šarac volt a labda útja, de emelték a kezüket a bírók. Szép támadás végén Diogo Silva lőtt bődületes gólt kiszorított helyzetből (17-16). Gaber válaszolt szép góllal, Canellas még szebb passzából (18-16). Öt perc alatt 6 gól a találkozón. Stepancic jól védekezett, Källman indította Radivojevicet, aki üzembiztosan lőtt a kapuba (19-16). Időt kért a Celje edzője. A hatoson belül futott át az egyik szlovén, elvették a játékvezetők a labdát. Mi jöttünk, szép góllal. Bejött az 5-1-es védekezés (20-16). Šarac viszont szépített, eltoltuk a védekezést (20-17). Canellas harmadik gólja két lábról ugorva a védő fölött vágódott a kapuba (21-17). Diogo Silva lövését sáncoltuk, majd egy betörést hatástalanítottunk hetest érően, de csak szabaddobást kaptak a celjeiek. A vége Alilovic védése. Ferlin védte Stepancic lövését.

Horžen lőtt szép gólt beállóból, Canellas és Stepancic ezúttal sem volt a helyzet magaslatán (21-18). Stepancic javított a túloldalon, jó passzát Bánhidi lőtte a kapuba (22-18). Majdnem labdát szereztünk, de Razgor be tudja tenni Horžennek, gól. (22-19). Bánhidi kap labdát, de szabaddobást kaptunk. Källman érkezett egy keresztmozgás végén (23-19). Potekót sem tudtuk megfogni, a másik beálló is él, mint hal a vízben. Csak bántani tudtuk, hetes, Leban-gól (23-20). Canellas csodás passzta adott Bánhidinek, aki bal kézzel kapta el a lasztit, áttette a jobba, közben persze dőlt be a hatoson, és lőtt szép gólt tanítani való módon (24-20). Dr. Alilovic is oktatott, Leban hetesét védte. Nagy birkózás volt a Celje hatosán, Stepancic kidobta a szélre, ahol érkezett Radivojevic és ötre növelte az előnyt (25-20). Labdát szereztünk, Gaber kapott gólpasszt (26-20). Hat volt közte a 47. percben. Groselj ügyetlenkedett, megkaptuk a labdát. Bánhidit ütötték meg a vonalon, Poteko mehetett két percre. Canellas passzolt 3 méter magasra, de ez nem baj, mert ott közlekedett Stepancic keze, igaz az átlövést védte a kapus. Stepancicnak ma nem ment. Laluska Bence is lehetőséget kapott az 50. percben.

Elvették a Celjétől, jöhetett a Pick, Canellas ment be, de a lövését védte Vujović, de Radivojevic összeszedte. Stepancic pattintaná a háta mögött oda Bánhidinek, de nem jött össze. Be kellett volna vinni, Luka. Percek óta nem született gól ekkor. Diogo Silva lőtt, Alilovic védett, de nem figyeltünk és jött Razgor. Bosszantó (26-21). Stepancic ment be szépen, most nem volt passz, hanem gól volt (27-21). Alilovic védett hatalmasat ziccerben! Horžen lett szomorú. Šarac viszont sikerrel járt, ez volt a hatodik gólja a 25. percben (27-22). Stepancic belejött: tíz méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába (28-22) Öt perccel a vége előtt időt kért Tomaž Ocvirk. Leban, Horžen a labda útja, gól. Ez már a hatodik Horžennek (28-23). Stepancic viszont megint eredményes, ezúttal kilenc méterről. Negyedik neki. (29-23). Elrontott szlovén támadás, jöhetett a Pick, nyugodt támadásépítéssel. Källmant bántották a hatoson, aki okosan el is dobta a kapu felé, ez így hetes lett. Radivojevic ezt is belőtte, a nyolcadik gólja volt (30-23). Leban lövését sáncolta Gaber. Szerencsés Šarac-gól (30-24). Egy perc volt még hátra, felállva tapsolt a közönség, amire Canellas talpról hatalmas góllal válaszolt (31-24). Diogo Silva lesáncolt lövésével ért véget a meccs. Szép volt fiúk!

Egy komoly, nagy kézilabdacsapat felőrölte fiatal, feltörekvő játékosokból álló ellenfelét, ennyi történt ma. Alilovic 27 százalékra tornázta fel a védési mutatóját, a szlovén kapusok 18 százaléka döntőnek bizonyult. A Pick 76 százalékos lövési mutatóval zárt, ami elismerésre méltó.

Juan Carlos Pastor: Ennyit tudtunk kihozni a mai meccsből, a válogatt hét miatt a válogatott játékosokkal egész héten nem tudtunk dolgozni, sok problémával küzdöttünk, nem tudtunk rotálni a hiányzók miatt. A második félidőre összeálltak a dolgok, el tudtunk húzni, így nyugodtabb volt a vége. 

Bánhidi Bence: Hazai pályán minden meccs kötelező győzelem a számunkra, úgyhogy egy percig sem fordult meg a fejünkben az, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz vagy sima győzelem. Ugyanúgy készültünk rájuk, mint egy Párizsra vagy mint egy Barcelonára. Meg is szenvedtünk az első félidőben, hiszen nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Álmosan kezdtük a mérkőzést, de hála istennek, a második félidőben úgy védekeztünk, ahogy kell, és gyors gólokat tudtunk lőni.

Az állás:

1. Barcelona 10 pont (212–154)
----------------------------------------------------
2. Paris Saint-Germain 10 pont (188–154) 
3. Szeged 9 pont
4. Aalborg HB 8 pont 
5. Flensburg-Handewitt 7 pont
6. RK Celje PL 2 pont
----------------------------------------------------
7. Elverum HB 1 pont (144–180)
8. PPD Zagreb (horvát) 1 pont (136–179)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged RK Celje