Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. november 3. 17:55 Forrás: MTI

Visszakapta a vonaton felejtett 310 éves hegedűjét a tulajdonosa

Stephen Morris zenész két hete egy londoni vonaton felejtette a hangszert. Visszakapta a 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedűt.

Hirdetés

A hivatásos hegedűművész hangszerével együtt a kerékpárját is a vonaton hagyta, amikor London déli részén leszállt. A BBC híradása szerint „titkos tárgyalások után” kapta vissza az értékes hangszert, ami azoknak a ritka hegedűknek volt egyike, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben alkotott.

Az átadás London Beckenham negyedének egy parkolójában történt, civil ruhás rendőrök kísérték figyelemmel. A férfi, aki a vonatról magával vitte a hegedűt, sajnálta, amit tett és bocsánatot kért.

Miután a brit közlekedési rendőrség közzétette a gyanúsítottról készült videófelvételeket, Morris Twitter-üzenetet kapott és megbeszélték, hogy pénteken átveheti a hangszert. Morris elmondta, hogy a hegedű és vonók érintetlenek voltak, a dolgok „nem alakulhattak volna kedvezőbben”.

David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: David Tecchler hangszer hegedű vonat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés