Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. november 1. 21:27

Észre sem vesszük, milyen csodák között sétálunk nap mint nap Szegeden

Tudja, mi a közös Szegedben, Bécsben és Barcelonában? Remek fotókon mutatja meg egy építészeti blog, miért nem érdemes leszegett fejjel sétálni a belvárosban.

Hirdetés

Szegeden sétált nemrég a Múltidéző Építészet blog, de nem csak úgy erre-arra, hanem a szecesszio.szegedvaros.hu oldalon található javaslat alapján egy tematikus utat jártak végig, a város legszebb, legfontosabb szecessziós épületeit nézték meg.

Nem véletlen, hogy Szegedre voltak kíváncsiak, mint írják

Szeged azon kevés város közé tartozik a világon, ahol több mint 50 szecessziós épület található. Ezzel felsorakozik Bécs, Budapest, és Barcelona mellé ebben a tekintetben.

És ha már sétáltak, akkor fotóztak is, remek képeket készítettek a belvárosban azokról az épületekről, amiket szegediként jól ismerünk ugyan, a többségük mellett mégis akár nap mint nap megyünk el anélkül, hogy igazán tudomást vennénk arról, milyen gyönyörű, rendkívüli szecessziós paloták között sétálunk.

Az olyan szegedi szecessziós alapvetések mellett, mint a Reök-palota vagy a Gróf-palota, a többi között megnézték a Beregi-házat, a Szent István téri víztornyot, mellette a Móricz-házat, az Ungár-Mayer-palotát, a Schäffer-palotát, a zsinagógát, a Márer-házat is, és persze az egyik kevencünket, a Vasalóházat is. A fotókon pedig igyekeztek megmutatni azokat a részleteket is, amiket elsőre talán észre sem veszünk ezeken a nagyszerű épületeken.

A Múltidéző Építészet blog gyönyörű képeit ide kattintva lehet megnézni, a bejegyzés alján térkép és pontos lista is van arról, merre jártak és mit néztek meg.

(Nyitókép: a Gróf-palota homlokzata, fotó: Múltidéző Építészet)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építészet séta szecesszió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés