Szegeden 2019. október 31. 20:46

Halloweeni programokkal zárta a szezont a Vadaspark

Képriport
Annak, aki szeret borzongani, az idén sem kellett csalódnia Szegedi Vadaspark szezonzáró rendezvényén, hiszen a csütörtök esti ijesztgetés igazi halloweeni hangulatot varázsolt a sötét sétányokra. A park lakói is kivették a részüket a különleges programokból.

Hirdetés

– Ez az esemény igazi ünnep, egyben nagyon jó szórakozás nekünk dolgozóknak, a látogatóinknak, és természetesen a park állatainak is – mondta az est kezdetén Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark igazgatója. A munkatársak rengeteg meglepetéssel készültek, és gondoskodtak arról is, hogy a látogatók időről időre megijedjenek, amikor a bemutatóházak közti sötét sétányokon bandukoltak. A zsiráfházzal szemben például egy szellem nézett farkasszemet a látogatók népes csapatával.

Sokan kisebb lámpákkal világítottak, hogy azért ne tévedjenek el az átjárókon. Amikor pedig egy-egy gyerek véletlenül az állatok szemébe világított, a szülők figyelmeztették őket, hogy ez zavarja a park lakóit. Kata és Ági, a két hatodikos kislány az oroszlánokat fényképezték, és azt várták, hogy megetessék a félelmetes ragadozókat. – Már tavaly is ez volt az est egyik fénypontja mindenkinek – magyarázza az igazgató –, hiszen a faragott tökökbe minden állatnak ínyenc falatokat rejtettünk, így gondolom, ők is várják már a vacsorát.

Kattintson fönti képünkre! Nézze meg Szabó Luca galériáját!

Előtte azonban a borjúfókák esti tornájában, valamint a Fire Fantasy tűzzsonglőr csapat produkciójában gyönyörködhettek a látogatók. Igazi családi program egy ilyen rendezvény, hiszen több esetben három generáció ácsorgott egy-egy állatház ablakainál. Sokan kifestették magukat, mókás szemüveget vagy varázslókalapot vettek fel az alkalomra.

Nem sokkal 8 óra után aztán az oroszlánok és a hiénák is megkapták az ínyencfalatokat, ami egyben a rendezvény záró eseménye volt. November 1-jétől téli üzemmódra áll át a Vadaspark, ami azt jelenti, hogy délután 4-kor zárnak, hiszen korábban sötétedik, és az állatoknak is több pihenésre van szükségük a hűvös napokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Halloween Szegedi Vadaspark