Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 31. 13:56

Akart, mégsem tudott minket beperelni a szegedi Fidesz: az ok irtó vicces

Nem számítanak jogi személynek.

Hirdetés

Október 17-ére hívta perbe a szerkesztőséget a szegedi Fidesz, sajtó-helyreigazítást akartak elrendelni velünk szemben, ám nem várt fordulat történt. Ritkán idézünk szó szerint bírósági végzést, de most mégis megtesszük.

„A keresetlevelet a FIDESZ–MPSZ Szegedi Szervezete terjesztette elő. Jogalanyiságát arra alapította, az alapszabály 19. §-a értelmében a szervezet helyi szervezeti egysége önállóan működő egység.

A Ptk. 3:32. § (1) bekezdése értelmében a jogi személy egyes szervezeti egységeinek jogi személlyé nyilvánításáról rendelkezhet a létesítő okiratában. Ebben az esetben a szervezeti egység jogi személynek minősül, elkülöníthető szervezettel és vagyonnal rendelkezik és külön kell nyilvántartásba venni.

A felperesi alapszabály a szervezeti egységet nem minősítette jogi személlyé, ezért a FIDESZ–MPSZ Szegedi Szervezete nem jogképes.

Mindezekre figyelemmel a Pp. 240. § (1) bekezdés a) pontja alapján, utalva a Pp. 176. § (1) bekezdés e) pontjában írtakra is, a pert megszüntette.”

A szegedi Fidesz nem jogi személy.

Mit jelent az, hogy jogi személy? Miért fontos ez?

Azt jelenti, hogy jogképes, azaz a saját nevében jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat. Nekik, Victor Hugo utcaiaknak szegedi Fideszként ez sem adatik meg...

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fidesz per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés