Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 30. 17:09 Forrás: MTI

Gémes Lászlót választották a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökévé

A testület szerdai alakuló ülésén a kormánypárti politikus megválasztását a jelen lévő 18 képviselő közül tizennégyen támogatták, négyen nemmel szavaztak.

Hirdetés

A közgyűlés Csáki Bélát (Fidesz-KDNP) és Polner Eörsöt (Fidesz-KDNP) főállású, Magyar Annát (Fidesz-KDNP) társadalmi megbízatású alelnökké választotta. A testület külgazdasági tanácsnoka Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), kulturális és sport tanácsnoka Ádok János (Fidesz-KDNP), mezőgazdasági tanácsnoka Kormányos Sándor (Fidesz-KDNP) lett.

Pető Zsolt, a Csongrád Megyei Választási Bizottság elnöke szerint a megye valamennyi településén eredményes volt a polgármesterek és képviselők választása. A megyei közgyűlési listákra 58 településen szavazhattak. A 48,23 százalékos részvétel mellett 77 145 érvényes szavazatot adtak le, ebből a DK 6341-et, az MSZP 8183-at, az Mi Hazánk 6991-et, a Fidesz-KDNP 41 688-at, a Momentum 6228-at, a Jobbik pedig 7714-et kapott.

A közgyűlésben a Fidesz-KDNP 12 mandátumot szerzett, a testületben két-két képviselője van az MSZP-nek, a Mi Hazánknak és a Jobbiknak, egy-egy a DK-nak és a Momentumnak.

A közgyűlésben három frakció jött létre: a Fidesz-KDNP-é, Csongrád-Csanádért néven az MSZP-Jobbik-DK-szövetségé, valamint a Mi Hazánké.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Közgyűlés DK Fidesz Jobbik KDNP Mi Hazánk Mozgalom Momentum MSZP közgyűlés Csongrád megye
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés