Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 29. 14:25

Von Der Leyen elfogadta Várhelyi Olivért biztos-jelöltnek Trócsányi helyett

A 444.hu információi szerint Ursula Von Der Leyen hivatalosan is elfogadta biztos-jelöltnek Várhelyi Olivért, akit Trócsányi László bizottsági elutasítása után tolt előre Orbán Viktor.

Hirdetés

A 444.hu úgy tudja, az Európai Bizottság következő elnöke a magyar és a francia jelöltet is elfogadta, így Várhelyi készülhet arra a meghallgatásra, amelyen Trócsányi nem tudott részt venni, mert a jelölését összeférhetetlenség miatt elkaszálták.

Az új jelölteknek november 1-jén kellett volna hivatalba lépniük, úgy néz ki, ez most leghamarabb december első napján történhet meg.

A 27 jelölt közül (Nagy-Britannia nem jelölt senkit) 3 bukott meg a jelölési folyamat első lépcsőfokán: a francia, a román és a magyar. Trócsányi Lászlónál azt kifogásolták, hogy az általa alapított ügyvédi iroda túl sok kormányzati megrendelést kapott az igazságügyi minisztersége idején.

Várhelyi Olivér 25 éve foglalkozik uniós ügyekkel, annak idején a magyar csatlakozási folyamatnak is aktív részese volt. Soha nem volt tagja a magyar kormánynak, de Orbán Viktor egyik leghűségesebb diplomatája és bürokratája Brüsszelben.

Diplomáciai körökben kellemetlen, nyomulós embernek tartják Várhelyit, aki nemcsak azonosul az Orbán-kormány döntéseivel, hanem, ha kell, hangosan ki is áll mellettük.

Várhelyi egyébként Szegeden volt tévés gyakornok tanulmányai idején.

Cikkeink a témában:

Bővítésért felelős biztos lehet Trócsányiból, Ujhelyi szerint vicc a jelölés
Alkalmatlan minden uniós biztosi pozícióra Trócsányi László a DK szerint
Trócsányit kormányzati megrendeléseiről kérdezik, mielőtt Uniós biztos lehetne
Trócsányi megbukott az Unióban, nem állta ki a jogi bizottság vizsgálatát
Trócsányi László alkalmatlan uniós biztosnak

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Európai Unió Trócsányi László jelölés uniós biztos Várhelyi Olivér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés