Hirdetés
Kék hírek 2019. október 29. 12:44

Vádat emeltek az ablakból az utcára zuhanó kisfiú édesanyja ellen

A nő egy hódmezővásárhelyi lakóház felső szintjén a nyitott ablaknál magára hagyta kisfiát, aki a magasból az utcára zuhanva életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a nőt életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolják.

Tavaly októberben a nő egy kétszintes hódmezővásárhelyi lakóházban két gyermekével volt otthon. Az egyik emeleti szobában a kisebbik gyermekét altatta, miközben kétéves fia az ablakon át az utcát figyelte. Hangosan közvetítette a látottakat, ezzel zavarta az altatást, ezért anyja átvitte a másik szobába.

Ott – hogy a gyerek jobban lássa a forgalmat – az asszony kinyitotta az ablakot, a fiút egy bútor tetejére állította, majd visszament altatni a kisebbik gyereket. A magára hagyott kisfiú a fejével kinyomta az ablakkerethez öntapadó ragasztóval rögzített szúnyoghálót, elvesztette egyensúlyát és négy méter magasról az utcára zuhant.

A fiú többszörös koponyacsont-törést, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrost-károsodást, valamint légmellsérüléseket szenvedett el, közvetett életveszélyes állapotba került – ismertette a szóvivő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset Csongrád Megyei Főügyészség Hódmezővásárhely