Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. október 29. 12:07

Ötvenen haltak meg balesetben csak októberben

Nagyon megugrott a halálos közúti balesetek száma az elmúlt hónapokban a rendőrség szerint. Idén már 477 áldozatnál tartunk országszerte, ami bár kevesebb, mint az elmúlt években, így is magas szám. Csongrád megyében is sok volt a halálos baleset az utóbbi hetekben.

Hirdetés

Mintegy ötvenen haltak meg közúti balesetben októberben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden M1-en.

Óberling József azt mondta, hogy 2019-ben eddig 477-en haltak meg közúti balesetben, kevesebben, mint az elmúlt években, az előző hónapokban azonban jelentősen megugrott a halálos balesetek száma. Ezek több mint kilencven százaléka figyelmetlenség, szabályszegés és felesleges kockázatvállalás miatt történik.

A főosztályvezető szerint mindenkinek el kellene mennie egy vezetéstechnikai tréningre, ahol megtanulható, hogyan kell reagálni bizonyos közlekedési szituációkban.

Csongrád megyében októberben több halálos baleset is történt. Hétfőn Kisteleknél vesztették életüket az M5-ös autópályán. Október 5-én Székkutasnál volt halálos baleset, ott egy autós halt meg, miután traktornak ütközött és az árokba borult. Október 11-én Öttömösön egy motoros halt meg, amikor ugyancsak egy traktor oldalába csapódott. Október 18-án az M5-ös autópályán egy autóval ütközött össze egy motoros a Röszke felé vezető oldalon, a motoros itt is életét vesztette. Október 25-én Szatymaz közelében hunyt el egy motoros, aki egy teherautóval ütközött.

(Nyitóképünk az október 28-i halálos balesetnél készült. Fotó: MTI/Donka Ferenc)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálos baleset közlekedés közlekedésbiztonság rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés