Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 29. 09:36

Görpark épül Szegeden, megoldódik a ligetben található skate-park problémája

Mintegy 50 millió forint körüli összegből épülhet görpark Szegeden kilenc másik város mellett, összesen 500 millió forintból – jelentette be az emberminiszter. 

Hirdetés

A kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább öt évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést.

Szeged mellett a fővárosban Óbudán (III. kerület), Kőbányán (X. kerület), Rákosmentén (XVII. kerület) és Budafok-Tétényben (XXII. kerület), vidéken pedig Baján, Debrecenben, Győrben, Hajdúböszörményben és Komlón épül görpark.

A sikeres szegedi pályázat így véget vethet az újszegedi ligetben található skate-park kálváriájának.

A park elemei ugyanis tíz év alatt elhasználódtak, és a liget felújítása után sem voltak vele megelégedve a deszkások: a talajhoz nem illeszkedő ívekről és leváló burkolatokról számoltak be.

Az extrém sportolók az azóta család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnokká választott Joób Mártonnal, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetséggel, a várossal és a sportolókkal együttműködve olyan látványterveket és kivitelezési terveket dolgoztak ki, amelyek eredménye a nyertes pályázat lett.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közölte fontosnak tartották, hogy olyan görparkok épüljenek, amelyek valóban megfelelnek a gördeszkásoknak, ezért az ő szövetségüket is bevonták az előkészítésbe. Mivel pedig a gördeszka olimpiai sportág lett, az volt a cél, hogy olyan pályák jöjjenek létre, amelyek olimpiai felkészülésre és versenyekre is alkalmasak.

A kormány áprilisban indította el az Országos Görpark Program első ütemét. Először a húszezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai jelentkezhettek. Huszonnégy önkormányzat huszonhat pályára adott be támogatási igényt, több mint 577 millió forint értékben. Tíz nyertest választottak ki, így összesen 508 millió forint értékben épülnek görparkok 2020. június 30-áig.

(nyitókép: Extrém Játékok Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Erzsébet-liget görkorcsolya liget Újszeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés